SUR'DAKİ YIKIM OKUL KAPATTIRDI

SUR'DAKİ YIKIM OKUL KAPATTIRDI
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle devam eden yıkım çalışmalarının "öğrenciler için risk oluşturduğu" gerekçe gösterilerek Ali Paşa İlköğretim okulunun öğrencileri başka okullara nakledildi.

Sur ilçesi Ali Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri eğitim ve öğretimin ilk gününde gittikleri okula "okul kapandı" sürpriziyle karşılaştılar. Veliler ve öğrenciler yaşadıkları şaşkınlığın ardından duruma tepki gösterirken kendilerine bir tebligatta bulunulmadığını savundu.

Edinilen bilgiye göre; yapılan yıkım çalışmaları nedeniyle okul yönetimi tarafından Sur Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bilgi verilerek oluşan risk nedeniyle inceleme yapılmasını talep etti. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta yani 13 Eylül Çarşamba günü Sur Kaymakamlığı, bir gün sonrada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yıkımı süren ve okulun bulunduğu Alipaşa Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası yapılan istişarelerden öğrencilerin başka okullara nakledilmesi kararlaştırıldı.

 

 

Bunun üzerine 605 öğrencinin eğitim gördüğü okuldan öğrenciler alınarak, adrese dayalı kayıt sistemine göre, ilköğretim öğrencileri Sur ilçesinde bulunan İskender paşa ve İsmet Paşa İlköğretim Okuluna ortaöğretim öğrencileri ise Tevfik Fikret Ortaokuluna nakledildi.

Konuya ilişkin kayyum olarak atandığı Sur Belediyesi twitter hesabından açıklama yapan Sur Kaymakamlığı, "İlçemiz Alipaşa Mahallesindeki Kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle Alipaşa Mahallesinde bulunan Alipaşa İlkokulu ve Alipaşa Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerimizin yıkım ve yapım çalışmalarından doğacak kazalara maruz kalmamaları için tarafımızca ivedi olarak çalışma başlatılmıştır. Bu kapsamda belirttiğimiz okullara ait kayıt bölgeleri mahalle muhtarı, okul aile birliği başkanı, veli ve okul idaresinin görüşü alınarak ilçemizdeki Tevfik Fikret Ortaokulu, İskendepaşa İlkokulu ve İsmet Paşa İlkokulu ile ilişkilendirilmiştir. Toplam 605 öğrencimiz hiçbiri okulsuz kalmayacak şekilde belirttiğimiz okulların kayıt sistemi ile ilişkilendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

 

Ali ABBAS YILMAZ/ÖZEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.