Sur’dan kurtulan o bebek!

Sur’dan kurtulan o bebek!
Diyarbakır Sur'da dün tahliye edilen 11 kişinin görüntüleri basınla paylaşıldı.

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin vatandaşlara ve PKK üyelerine yaptığı çağrılardan sonra 1'i çocuk 3'ü kadın 11 kişi bölgeden ayrıldı. Öte yandan İlçe’de sabah saatlerinden itibaren başlayan patlama ve silah sesleri devam ediyor.

Diyarbakır Sur ilçesinde güvenlik güçleri gerekli tedbirler alarak, 'bölgenin kendileri için emniyet altına alındığı, güvenlik güçlerinin kendilerini, Cumhuriyet İÖO bölgesinde ve Dört Ayaklı Minare bölgesinde sağlık ekipleri ile birlikte beklediklerini' belirten anonslar yaptı. Yapılan anonsların ardından dün saat 22.50 sıralarında aralarında 4 aylık bebeğin de bulunduğu 3'ü kadın olan toplam 8 kişi gelerek güvenlik güçlerine yanıt verdi. Bunun ardından saat 00.45'te aynı bölgeden 3 kişi daha gelerek güvenlik güçlerince tahliye edildi. 1'i bebek 11 kişi emniyetli bölgeye alındı. Yaralı bir kişi ise güvenlik güçleri tarafından zırhlı araç ile alınarak olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansına teslim edildi.

Operasyon bölgesinden tahliye edilen diğer 9 kişi ile 4 aylık bebeğin ihtiyaçlarının karşılandığı ve sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından adli ve idari işlemleri için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği öğrenildi. Bölgedeki güvenlik kaynakları bu kişilerden bazılarının PKK ile bağlantısının olup olmadığının araştırıldığını ifade ettiler.

Öte yandan Sur ilçesindeki çatışmalar 94. Gününe girdi.Sabah saatlerinden itibaren başlayan çatışmalar aralıksız devam ediyor. Operasyonların tüm hızıyla sürdüğü ilçede Savaş ve Hasırlı mahallelerinde bulunan PKK üyelerine yönelik top atışları gerçekleştirildi. Bugün sabah saatlerinden itibaren sık sık top seslerinin duyulduğu ilçede, zaman zaman silah sesleri de yükseldi. İlçede operasyon sürüyor.

Haber: Saffet AZBAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.