“Sürgünler bakanlık merkezli yapılıyor”

“Sürgünler bakanlık merkezli yapılıyor”
"Gülen cemaati yapılanmasının olduğu asıl alan eğitim alanıdır"

“KCK propagandası yapmak” ve “Dini değerlere hakaret etmek” iddialarıyla hakkında soruşturma açılarak, Çınar’dan Ergani’ye tayin edilen Eğitim-Sen Üyesi İbrahim Çiçek, uygulanan sürgün politikalarının kişiye yönelik değil, Bakanlık merkezli olduğunu ileri sürdü. Çiçek, "Gülen cemaati yapılanmasının olduğu asıl alan eğitim alanıdır" dedi

 

DİYARBAKIR - Çınar İlçesi’nde bulunan Ortaşar Ortaokulu'nda müdür yardımcısı iken hakkında açılan soruşturma kapsamında kınama cezası alan Eğitim-Sen üyesi İbrahim Çiçek, görevinde kademe değişikliği yapılarak, Ergani’ye sürgün edildi. Dönemin İlçe Kaymakamı Serdar Köse'nin talimatıyla kendisi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında dosyasının Diyarbakır'da Bakanlık müfettişlerine devredildiğini belirten Çiçek, sendika bünyesinde Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Urfa'da gerçekleştirilen faaliyetlerin soruşturma kapsamında "KCK propagandası yapmak" ve "Dini değerlere hakaret etmek'" iddialarıyla ele alındığını söyledi. Çiçek, bu durumun Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) denilen yapılanmanın çalışması sonucu gerçekleştiğini belirterek, "Aslında BİMER cemaatin bölgede kendi yapılanmaları içersinde bilgi akışının sağlandığı bir yerdir. BİMER fişlemenin esas merkezi haline getirildi" dedi.

“Asıl cemaat yapılanması eğitimde”

Çalıştığı okulda görev yapan Türk asıllı 5 öğretmen arkadaşının, soruşturma kapsamında kendisi hakkında olumsuz ifade vermeye zorlandığı belirten Çiçek, ancak öğretmen arkadaşlarının gerçekleri yansıtan şekilde ifade verdiklerini kaydetti.

Çınar ilçesinde 4 yıl görev yaptığını ve bu süre içersinde yapılan yolsuzluk, cemaat çalışmaları ile oluşturulan rant alanlarına her şekilde engel olduklarını belirten Çiçek, yurtsever olduğu için sürgün edildiğini ifade etti. Çiçek, "Bu sürgünler kişiye yönelik değildir. Bakanlık merkezli ve vali uygulamalarıyla olan kararlardır. Sürgün politikadır. Kişiye yönelik değildir. Hükümet bu bölgeye dokunursa büyük fırtınalar kopar. Kürdistan'da AKP cemaat çatışması yok. AKP ile cemaat çatışması, göstermelik olarak bir kaç müdürün alınması dışında bir şey yok.Gülen  cemaati yapılanmasının olduğu asıl alan eğitim alanıdır" diye konuştu.

“Bu politikalar yıllardır devam ediyor”

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek ise, sürgün politikalarının yeni olmadığını, yıllardır devam ederek sürdürüldüğünü ifade etti. Çınar İlçesi’ndeki sözcülerinin sürgün edilmesinin yeni bir uygulama olduğunun altını çizen Birtek, "Arkadaşımız Çınar'da baş temsilciliğimizi yapıyor. Dolayısıyla yönetimin çarpık anlayışına, eğitim birimlerine uzak çalışmalarına karşı mücadele ediyor. Cemaat çalışmalarına karşı mücadele ediyor. Bu nedenle sendikamız da olduğu gibi arkadaşımız da bürokrasinin hedefi haline geldi" dedi. 

surgunler-bakanlik-merkezli-yapiliyor---ibrahim-cicek.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.