Suriye'de doktordu Türkiye'de temizlik yapıyor

Suriye'de doktordu Türkiye'de temizlik yapıyor
Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli doktor, hayatını devam ettirebilmek için Kilis'te bir şirkette temizlikçi olarak çalışıyor. Suriyeli Neştli: "Umudumu yitirmedim. Bir gün inşallah mesleğimi yine ülkemde yapacağım"

KİLİS - Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyeli kalp doktoru Vasim Neştli, hayatını devam ettirebilmek için Kilis'te bir şirkette temizlikçi olarak çalışıyor. Halep'te doktorluk yaparken evinin yıkılması üzerine 2 çocuğu ve eşini alıp 4 ay önce Türkiye'ye kaçan Neştli, Kilis'te yaşama tutunmaya çalışıyor.  Neştli, yaptığı açıklamada, Halep'te atılan bombalar nedeniyle evinin yıkıldığını ve arabasının kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Akrabalarından 5 kişiyi de kaybettiğini belirten Neştli, "Suriye'de bir hastanede kalp doktoruydum, eşim de elektrik elektronik mühendisiydi. Ülkemde yaşanan drama dayanamadım. Bombardıman nedeniyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldık" dedi.

Suriye'de yaşamın oldukça zorlaştığına işaret eden Neştli, çatışmalar ve bombardımandan canını zor kurtardığını ifade ederek, şu anda güvenli şekilde yaşadığını kaydetti. Suriye'de savaş öncesi durumunun oldukça iyi olduğunu dile getiren Neştli, şöyle konuştu: "Villam , iki arabam vardı. Savaşta hepsini kaybettim. Ceketimi ve ailemi alıp en yakın yer olan Kilis'e kaçmak zorunda kaldım. Maalesef iç savaştan dolayı diplomamı da kaybettim. Dolayısıyla mesleğimi yapamıyorum. Bir şirkette temizlikçi olarak ayda 600 lira maaşla çalışıyorum. Ailemi geçindirmek zorunda olduğum için buna mecburum. Kilis'te eşim ve çocuklarımla mutluyum. Burada akrabalarımda kalıyorum ancak evde 15 kişi yaşıyor. Bu nedenle ayrı bir eve çıkmak için para kazanmak zorundayım. Eşim ise bir işte çalışmıyor. Halime şükür ediyorum. Allah savaşta kalanların yardımcı olsun. İnşallah iç savaş bir an önce biter."

Türkçe öğreniyor

İki çocuğunun okula gittiğini dile getiren Neştli, boş zamanlarında Türkçe öğrendiğini ifade etti. Türklerle anlaşabilmek için Türkçe'yi öğrenmek zorunda olduğunu ifade eden Neştli, "Kendime kitap aldım. Her gün iki saat Türkçe çalışıyorum. Kilis ve Türk insanı bize çok yardımcı oluyor. Her ihtiyacımız sivil toplum örgütleri tarafından karşılanıyor. Yardımlardan dolayı Türk insanına ve Türk hükumetine ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu. Kendisine doktorluk yetkisi verildiği taktirde Suriyeli yaralı vatandaşlara Kilis Devlet Hastanesinde hizmet vermeye hazır olduğunu dile getiren Neştli, diploması olmadığı için doktor olduğuna kimseyi inandıramadığını kaydetti.

Suriye'de Esed askerlerinin her yeri bombaladığını vurgulayan Neştli, "Doktorluk yaparken Türkiye'ye gelip anlamadığım bir işte çalışmak zorunda kaldım. Esed, olayları bu duruma getirdi. Allah onu inşallah Suriye'nin başından alır. Umudumu yitirmedim. Bir gün inşallah mesleğimi yine ülkemde yapacağım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.