'Suriyelilere vatandaşlık referandumdan sonra'

'Suriyelilere vatandaşlık referandumdan sonra'
İstanbul Valisi Vasip Şahin 2 bin Suriyeli ailenin Türk vatandaşlığına alınması için hazırlık dosyalarının tamamlanarak bakanlığa gönderildiğini söyledi.

 

 Bu açıklamanın ardından vatandaşlığa alınacak Suriyelilerin referandumda oy kullanıp kullanmayacakları tartışması başladı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 16 Nisan'daki referandum öncesinde Suriyelilere vatandaşlık verilmeyeceğini açıkladı.

Eminönü'deki İstanbul Ticaret Odası binasında basın yayın kuruluşlarının haber ve istihbarat şefleriyle bir araya gelen Vali Şahin,  "İstanbul'da kaydedilenlerle birlikte yaklaşık 540 bin Suriyeli ikamet ediyor. Bunlardan nitelikli olanlardan 2 bin kadar ailenin vatandaşlığa alınması için ilgili hazırlık dosyaları tamamlanarak, bakanlığa işlem yapılmak üzere gönderildi. Bu dosyalar, rutin olarak hazırlanıyor. Daha önceden başlamış bir çalışmaydı" ifadelerini kullandı.

Peki vatandaşlığa alınacak Suriyeliler referandumda oy kullanabilecek mi?

Hem Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak hem de açıklamayı yapan Vali Şahin, bu soruya 'hayır' yanıtı verdi.

Kaynak, 16 Nisan'daki referandum öncesinde Suriyelilere vatandaşlık verilmeyeceğini açıkladı, "16 Nisan'ı gölgede bırakmak istemiyoruz" dedi.

Vali Şahin de "Zaten referandum için seçmen listeleri askıya çıkmış durumda. Böyle bir şey hukuken de mümkün değil. Kaldı ki bu dosyaların işlem süreci de Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak'ın açıkladığı gibi bir müddet zaman alacak gibi duruyor. Bu ne zaman olacak tabii bunun takdiri bakanlığımıza ait" ifadelerini kullandı.(Al JAZEERA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.