Surlu kadınlara kurslar "terapi" oldu

Surlu kadınlara kurslar "terapi" oldu
Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde çatışmalardan kaynaklı mağdur olan 7 bin 617 kadın, Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) açtığı mesleki kurslara katıldı.

 

Sur ilçesinde 2015-2016'da yaşanan çatışmalardan kaynaklı büyük mağduriyet yaşayan ailelerin yaralarının sarılması için ilgili kurumlar büyük çaba sarf ediyor.

Bu kapsamda Sur Halk Eğitim Merkezi'nce farklı branşlarda açılan kurslara 7 bin 617'si kadın 10 bin 812 kişi katıldı. Kurs binasındaki kreşe çocuklarını bırakan dezavantajlı anneler, rahat ortamda mesleki eğitim alıp, aile bütçesine katkı sundu.

HEM Müdürü Mehmet Gülsever,  mağdur ailelere  destek olmak için kurs açtıklarını söyledi.

- Sıkıntılarla baş başa kalmaktan kurtuldular

Toplumsal kalkınmada ailenin önemine değinen Gülsever, şöyle konuştu:

"Ailenin temel direği olan kadınlarımızı evlerinden çıkarıp sosyal bir alana çektik. Evlerinden çıkardığımız kadınları HEM'e getirerek, kurslar sayesinde sosyal bir alana çektik. Bu kurslara gelen annelerin çocuklarını da binalardaki kreşe aldık. Böylece dezavantajlı anneler, rahat ortamda mesleki eğitim alıp aile bütçesine katkı sundular."

Gülsever, kurslarda kadınların bir araya gelmesinin önemine vurgu yaparak, "Evlerinde yaşadıkları büyük sıkıntıyla baş başa kalmalarına mani olduk." ifadelerini kullandı.

- "Onlar için terapi gibi oluyor"

Kursta usta öğretici olarak ders veren Filiz Öğütçü, kursiyerlerin el becerilerini geliştirerek deriden çanta, kemer ve takı yapmayı öğrettiklerini belirterek, "Bu sayede aile bütçelerine katkı yapıyorlar." dedi.

Deri atölyesinde kursiyerlerin el becerilerini geliştirdiklerini vurgulayan Öğütçü, şöyle konuştu:

"Sur'da yaşananlardan dolayı bayanların buraya gelmesi çok büyük önem taşıyor. Buradaki ortam ve kurs onlar için terapi gibi oluyor. Bu nedenle kadınların sosyal yönden kendilerini geliştiriyorlar. Çocuklarıyla gelmeleri de onları rahatlatıyor. Gelir elde etmeleri de onları mutlu ediyor ve özgüvenleri artıyor."

Kursta aile sıcaklığı ortamında el becerilerini geliştirdiklerini anlatan kursiyer Şevran Naşal (28) ise hobi olarak başladığı deri işleme kursuna severek katıldığını söyledi.

Çocuklarını kursun bulunduğu binadaki kreşe bıraktıklarını aktaran Naşal, "Önce hobi olarak gelip burada deri çanta yaptık. Sonra bunu meslek olarak seçmeye karar verdik. Bunu severek yapıyoruz. Günümüz dolu dolu geçiyor. Burada aile ortamı var. Kursu açanlara teşekkür ediyorum." dedi.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.