Suruç Ovası'nın sulanması

Suruç Ovası'nın sulanması
BKİ Başkanı Karahocagil: "TEYAP çerçevesinde 12 bin teknik eleman eğitimi yaptık. Türkiye için bir eğitim yayın ordusu oluşturduk ve Tükiye'nin her yerinde eğitim yayımda iyileşme sağlayacak"

Haber Merkezi

ŞANLIURFA  - GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, "TEYAP çerçevesinde 12 bin teknik eleman eğitimi yaptık. Türkiye için bir eğitim yayın ordusu oluşturduk ve Türkiye'nin her yerinde eğitim yayımda iyileşme sağlayacak" dedi. Suruç Öğretmenevi'nde "Suya Hazırlık Eylem Planı" programı kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasının ödül töreninde konuşan Karahocagil, Suruç pompaj sulaması projesinin GAP'ın en önemli programlarından biri olduğunu belirterek söz konusu projeyle 94 bin 814 hektar alana sulama suyu temin edileceğini söyledi. Suruç Suya Hazırlık Eylem Planı kapsamında çiftçilere yönelik sulama ve sulama yönetimi konularında birçok bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini anımsatan Karahocagil, bu çerçevede kadınlara yönelik "Uygulamalı sebze yetiştiriciliği, önder çiftçi eğitimleri ve tarım fuarlarına teknik geziler" gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Sulama döneminde ortaya çıkacak sorunları çözmek yerine, sorunların önlenmesinin daha akılcı ve daha ekonomik bir yol olduğunu vurgulayan Karahocagil, sulama projesinin inşaasıyla, çıkabilecek sorunların önüne geçmek için her projeye özgü bir eylem planı hazırlanarak uygulamaya konulması gerektiğini ifade etti.

GAP Eylem Planı çerçevesinde kurulan TEYAP'ın Türkiye çapında önemli projelere imza attığını anlatan Karahocagil, şunları söyledi: "TEYAP çerçevesinde 12 bin teknik eleman eğitimi yaptık. Türkiye için bir eğitim yayın ordusu oluşturduk ve Türkiye'nin her yerinde eğitim yayımda iyileşme sağlayacak. Bunun yanında 15 binden fazla çiftçimize doğrudan ulaştık. 140 bin çiftçimize ise dolaylı ulaştık. GAP Eylem Planı çerçevesinde sulamaya 11 milyar lira bütçe ayrıldı. Bu paraları harcıyoruz onun için oluşturduğumuz potansiyelden tam faydalanmamız lazım. Onun içinde çiftçimizi ve teknik ekibimizi yetiştirip sulamaya hazırlamamız lazım."

Konuşmanın ardında kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.