Sur’un Çocukları Mardin’i Gezdi

Sur’un Çocukları Mardin’i Gezdi
Sur’un Çocukları Mardin’i Gezdi

DİYARBAKIR- Sur Belediyesi, Surlu çocuklar için Mardin gezisi düzenledi.

Suriçi’nde ikamet eden çocukların katılımıyla, Mardin’in tarihi ve turistik yerlerine yapılan geziden çocuklar mutlu ayrıldı.

 

Sur Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen gezi programı ile Mardin’in tarihi ve turistik yerleri gezildi. Geziye Suriçi’nde ikamet eden 25 çocuk katıldı. Sur Belediyesi Kültür Müdürlüğü önünde bir araya gelen 25 çocuk, rehberler eşliğinde Mardin’e doğru yola çıktı. Yol boyunca şarkılar söyleyerek, eğlenceli dakikalar geçiren çocukların tüm ihtiyaçları Sur Belediyesi tarafından ücretsiz karşılandı. Rehberler Mardin’in tarihi ve turistik yerleri hakkında çocuklara bilgi verdi. Kısa bir geziden sonra öğle yemeği arası veren çocuklar, ardından geziye kaldıkları yerden devam ederek tarihi mekânları görme fırsatı buldu.

Suriçi’nde ikamet eden çocukların çatışmalı ortamdan en çok etkilenen gurup olduğunu vurgulayan Kültür Müdürü Saadet Deliktaş, onlarda oluşan zihinsel ve duygusal tahribatı bir nebzede olsa onarmak amaçlı bu tarihi ve kültürel geziyi düzenlediklerini ifade etti. Deliktaş, “Çocukların ilgisini çekecek kültürel ve tarihi mekânlar çocuklar için doğal öğrenme alanlarıdır. Bu gezi ile çocuklara tarihi evler, müzeler, camiler, medreseler, kiliseler vb. alanlar ile ilgili bilgileri aktarıyoruz” dedi.

Geziyi düzenleyen Sur Belediyesi’ne teşekkür eden çocuklar, bu gezi ile azda olsa yaşadıkları sıkıntıları unuttuklarını ve moral bulduklarını söyledi.

Gezini sonunda çocuklar bir atölye çalışması yaparak gezdikleri ve gördükleri yerleri kağıda ve taşa resmettiler.

 

Haber: Saffet AZBAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.