“Sur'un içinde toplu konutun yeri yoktur”

“Sur'un içinde toplu konutun yeri yoktur”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Toplu konutların Sur içerisinde hiçbir şekilde yeri yoktur. Sur'un içinde toplu konut ile ilgili hiçbir yapı yapılmayacak" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Toplu konutların Sur içerisinde hiçbir şekilde yeri yoktur. Toplu konutlar ve TOKİ başkanlığımızın yapacağı konutlar Sur'un ilçe sınırları dışında belli rezerv alanlardaki mahallelerdedir. Sur'un içinde toplu konut ile ilgili hiçbir yapı yapılmayacaktır" dedi.

"YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMA TAMAMEN SURİÇİ BÖLGESİNE ÖZEL"

Burada Silopi ve Cizre için gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışması ayrı bir kategoridedir. Ama Sur için özellikle siz sorduğunuz için ve yeri geldiği için söylüyorum. Yaptığımız çalışma tamamen Suriçi bölgesine özel bir çalışmadır. Burada kesinlikle ve kesinlikle bir kentsel dönüşüm söz konusu değildir."

Suriçi bölgesine özel bir çalışma yapılacağını vurgulayan Sarı, bölgede kentsel dönüşümün sözkonusu olmadığını kaydetti. "Basında ve bölge halkında yanlış yönlendirilen bu haberleri bu vesileyle de düzeltmek istiyorum" diyen Bakan Sarı, "Sur'da yapacağımız çalışma kentsel sit alanı ilan edilmiş bölgede koruma amaçlı yapılmış imar uygulama planlarının uygulanmasıdır ki, bu çalışma 2012 öncesinde de devam etmektedir.2012'den sonra da devam etmektedir. 2012 tarihini neden veriyorum. 2012 tarihi Büyükşehir Belediyesi ve Sur İlçe Belediyesi'nin koruma imar planını onayladığı tarihtir. Bu koruma imar planı da Sur içindeki bina yüksekliklerine kadar her şey tespit edilmiş ve belirtilmiştir. Ortalama bina yükseklikleri konutlarda zemin artı bir kat, iş yerlerinde zemin artı 2 kat şeklindedir.O yüzden basında yanlış şekilde aktarılan veya vatandaşlarımızın yanlış anladığı toplu konutun Sur içerisinde gerçekleşeceği düşüncesi tamamen yanlıştır" diye konuştu.

"TOPLU KONUT SUR'DA OLMAYACAK"

Bakan Sarı, şöyle devam etti:

"Şunu açıkça belirtmek isterim ki toplu konutların Sur içerisinde hiçbir şekilde yeri yoktur. Toplu konutlar ve TOKİ başkanlığımızın yapacağı konutlar Sur'un ilçe sınırları dışında belli rezerv alanlardaki mahallelerdedir. Sur'un içinde toplu konut ile ilgili hiçbir yapı yapılmayacaktır. Tam tersi Sur'un içinde bölgenin mimarisine, yörenin mimarisine, Sur'un mimarisine uygun tescilli binaların benzeri ve yörenin mimarisinin de sonuçlarının da ortaya çıkmış, korunması gereken binaların devamı şeklinde bir yapılışma olacaktır. Bunu da bu vesileyle sizlerin huzurunda tekrar belirtmek isterim. Sur'un içinde toplu konutun yeri yoktur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.