Taciz sanığı baba, 24 günde serbest

Taciz sanığı baba, 24 günde serbest
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, hakkında 'kızına karşı basit cinsel saldırı' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istenen baba 24 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Ailesi ile birlikte yaşayan cinsel taciz mağduru 20 yaşındaki K.İ 9 Ekim'de öz babası olan M.İ.'nin geçmişten beri kendisine ve kardeşlerine cinsel tacizde bulunduğunu ve bir kez kendisine tecavüz etmeye kalkıştığını söyledi. Polise giderek babasının kendisine ve ablalarına karşı cinsel tacizde bulunduğuna dair şikâyette bulunduktan sonra, gözaltına alınan baba M.İ, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklamanın ardından savcılığa ifade veren K.İ.'nin ablaları, babalarının kendilerine cinsel saldırıda bulunmadığını söyledi. 53 yaşındaki M.İ diğer kızları tarafından verilen ifadeler doğrultusunda 24 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

İfadesinde kızını baba şefkati ile zaman zaman öptüğünü söyleyen M.İ, 8 yıl önce başka bir kızı (E.İ) tarafından aynı suçtan şikayet edildiğini başlatılan yargılama sonucunda tekrar beraat edildiğini hatırlattı.

Şikayetçi olan K.İ. ise koruma altına alınarak, devlet yurduna yerleştirildi. Soruşturmayı tamamlayan savcılık ise M.İ. hakkında 'kızına karşı basit cinsel saldırı' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istedi.

MAĞDUR KORUMA ALTINA ALINDI

Şikayetin ardından Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı tarafından koruma altına alınan mağdur K.İ., yeri gizli tutulan bir yurda yerleştirildi. Savcılık ifadesinde babasının sürekli kendisini taciz ettiğini kaydeden K.İ., "Bana tecavüz etmeye bile yeltendi. İzin vermedim. Evde kimsenin olmadığı zamanlarda beni taciz ediyordu. Aynı şeyleri ablalarıma karşı da yapıyordu. Küçük kardeşimi de taciz ettiğine şahit oldum. Bu yaşananları kardeşlerim de biliyor. Babamdan şikayetçiyim" dedi.

BABA ŞEFKATİ İLE ÖPTÜM

İfadesinde mağdur kızı ile aynı evde kaldığını belirtip, suçlamaları kabul etmeyen baba M.İ, "Zaman zaman baba şefkati ile kızımı öpüyordum. Ancak, cinsel amaçlı bir eylemim olmadı. 7-8 yıl önce de E.İ. isimli kızım aynı şekilde hakkımda şikayetçi oldu. Ancak yargılama sonucunda beraat ettim" dedi.

24 GÜN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Babalarının tutuklanması üzerine savcılığa giderek ifade veren ailenin diğer bireyleri, K.İ.'nin ifadesinde bahsettiği olayların yaşanmadığını söyledi. Aile bireylerinin ifade vermesi üzerine şüpheli baba M.İ., 24 gün tutuklu kaldıktan sonra 3 Kasım 2017 günü Lice Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

10 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Soruşturmayı bir süre önce tamamlayan savcılık, şüpheli M.İ. hakkında 'kızına karşı basit cinsel saldırı' iddiasıyla 3 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, şüphelinin mağdura karşı cinsel saldırı eyleminde bulunduğunu belirten savcı, M.İ.'nin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak, cezalandırılmasını istedi. Hazırlanan iddianame, Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, yargılamanın kısa süre sonra başlayacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.