Taciz sanığı polise 40 yıl hapis

Taciz sanığı polise 40 yıl hapis
Çocukları tacizden yargılanan polis 40 yıla mahkum edildi. Sanık polis meslekten de atıldı.

 

Denizli’de 2015 yılında yaşları 8 ile 12 arasında değişen 6 kız çocuğuna, kendisini beden eğitimi öğretmeni olarak tanıtarak cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Erkan Gürbüz (35) toplam 40 yıl hapis cezası verilip, meslekten men edildi. Suçunu itiraf eden polisin daha önce de tacizden açığa alınıp tekrar göreve iade edildiği ortaya çıktı.

15 Temmuz 2015 tarihinde Değirmenönü Mahallesi’nde, 19 Mayıs İlkokulu’ndan çıkan 8 yaşındaki bir kız öğrencinin yanına yaklaşan polis memuru Erkan Gürbüz, iddiaya göre, kendini beden eğitimi öğretmeni olarak tanıtıp, yakındaki bir binanın apartman boşluğuna götürerek elle taciz etti. Bu sırada apartmanın üst katından sesler gelmesi üzerine Erkan Gürbüz, olay yerinden kaçtı. Kız öğrencinin olayı anlattığı annesi, durumu polise bildirdi. Polis, pedagog eşliğinde ifadesine başvurulan çocuğun verdiği eşkalden yola çıkıp, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Taciz olayından bir saat kadar sonra Erkan Gürbüz, Topraklık Mahallesi’nde yakalandı.

DAHA ÖNCE DE TACİZDEN AÇIĞA ALINMIŞ

Güney İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olduğu belirlenen Erkan Gürbüz, polisteki sorgusunda susma hakkını kullandı. Polis, Denizli il merkezindeki yaşanan çeşitli tarihlerdeki 5 kız çocuğuna cinsel taciz olayının mağdurunun verdiği ifadelerdeki eşgalin Erkan Gündüz ile uyduğu ve hepsine de kendisini beden eğitimi öğretmeni olarak tanıttığını belirledi. Adliyeye sevk edilen Erkan Gürbüz, savcılıktaki ifadesinde 9 yıllık polis memuru olduğunu ve eşinden 10 aydır ayrı yaşadığını anlatarak, “İstanbul’da görevliyken okulların trafik eğitim pistinde görevliydim. Orada bir taciz olayından hakkımda soruşturma açıldı. 3 ay açığa alındım, sonra hakkımda takipsizlik kararı verildi. Ardından Denizli’ye tayinim çıktı. 8-10 yıldır yaşı küçük kız çocuklarına kendime engel olamayacak şekilde bir zaafım var. Kız çocuklarını okşayıp, temas edince rahatlıyorum” dedi.

Erkan Gürbüz, ifadesinin ardından mahkeme tarafından tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.