TAHİR BAL: "TÜRKİYE’NİN VE BÖLGENİN KALKINMASI İÇİN AK PARTİ DESTEKLENMELİ"

TAHİR BAL:  "TÜRKİYE’NİN VE BÖLGENİN KALKINMASI İÇİN AK PARTİ DESTEKLENMELİ"
AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Tahir Bal, Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yaptığı çağrı ve aday adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DİYARBAKIR - Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yaptığı silah bırakma çağrısının ve çağrının hükümet ile HDP tarafından yapılan ortak açıklama ile duyurulmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Bal, "İlk defa hükümet ve HDP bu konu ile ilgili ortak açıklama yapıyor. Bu çok önemli bir gelişmedir. Bunun yanı sıra ilk kez kurucuları tarafından PKK’ya silah bırakma çağrısı yapıldı. Tüm bunlar Kürt sorununun demokratik zeminde çözüleceğinin göstergesidir" dedi.

"TÜRKİYE’DE BAHAR KALICI OLMALI"
Çağrının kendilerinde büyük heyecan yarattığını da vurgulayan Tahir Bal, "Türkiye’deki sivil toplum kuruluşların ve vatandaşların bu çağrıya kulak vermesi için çaba göstermeli. Mart ayı ile birlikte gelecek olan bahar, kalıcı olmalı. Türkiye artık her mevsim baharı yaşamalı. Barışı ve kardeşliği yaşamalı" diye konuştu.

"MADDİ VE MANEVİ ZARARLAR GÖRDÜK"
Aday adaylığına ilişkin de açıklamalarda bulunan Tahir Bal, aile olarak 9 sektörde iş yaptıklarını ve yatırımlarının yüzde 90’ının Diyarbakır ağırlıklı, Batman, Şanlıurfa, Siirt ve Bingöl’de olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.