Tahir Elçi, “Karar çözüm sürecine katkıda bulunacak”

Tahir Elçi, “Karar çözüm sürecine katkıda bulunacak”
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, tutuklu olan BDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan’ın tahliyelerine karar verilmesinin sevindirici olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi’nin 83. maddesinin değişmesi gerektiğini söyledi.

TİGRİS HABER- Anayasa Mahkemesi’nin, "KCK" tutuklusu 2 vekil hakkında  tahliye kararı vermesinin ardından Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi de bir açıklama yaptı. İnsani açıdan her 2 milletvekilinin mağduriyetlerinin giderilmesinin olumlu bir karar olduğunu söyledi. Elçi, “Anayasa Mahkemesi’nin özgürlükçü ve hukuku geliştirici karar vermesi nedeniyle, hukuk adına sevindirici bir durum ortaya çıkmıştır. Bu vekiller 300 güne kadar tutukluydu. Yerel mahkemeler ve özel yetkili mahkemelerin uygulamaları bakımından geldiğimiz nokta üzüntü vericidir. Bu tahliyeler demokratik bir toplumda olağan karşılanması gereken bir durumdur. Anayasa Mahkemesi’nin kararı gerçekten umut vericidir. Kararı destekliyoruz. Her 2 milletvekilinin özgürlüğüne kavuşması, gerçekten çok onur vericidir. Asli görevlerini yerine getirmeleri bakımından olumlu ve sevindirici bir durumdur” dedi.
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, MHP milletvekili Engin Alan ve BDP Milletvekili Sebahat Tuncel için artık mahkemelerin yapabileceği bir görevin kalmadığını da söyledi. Elçi, “Alan ve Tuncel için görev Meclise düşüyor. Siyasi partilerin bir araya gelip, halkın iradesine bir engelleme niteliğindeki 83. maddeyi değiştirmeleri gerekiyor. Bu tahliyeler çözüm sürecine katkıda bulunacaktır” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.