Tahir Elçi Kent Ormanı’na 25 bin ağaç diktik

Tahir Elçi Kent Ormanı’na 25 bin ağaç diktik
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin akciğeri olarak tabir edilen Tahir Elçi Kent Ormanı’na şimdiye kadar 25 bin adet ağaç dikti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, kentin akciğeri olarak nitelendirilen Kent Ormanı’nı ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. İmar Planı’nda Kent Ormanı olarak planlanan 750 hektarlık (7 milyon 500 bin m2) araziye şimdiye kadar 25 bin adet ağaç dikildi.

 

Konuya ilişkin bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı A. Samed Uçaman, Kent Ormanı'nda üç yıldır ağaçlandırma ve sulama sistemi, elektrik tesisatı, kuyu ve depolar gibi altyapı çalışmalarının projelendirildiğini, çalışmaların tamamlandığını kaydetti. Ormana şimdiye kadar 25 bin adet ağaç dikildiğini belirten Uçaman, sonbahar mevsimiyle birlikte ise Kent Ormanı, Barış Ormanı, Devegeçidi Piknik Alanı ve kentin belirli alanlarına 2 bin 600 adet ağacın dikim çalışmalarına da başlandığını bildirdi.

Kent Ormanı'nın mesire alanı olarak kullanılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Uçaman, Kent Ormanı’nda boş alan bırakılmayacağını, kayalık bölümlere meşe palamudu tohumu ekileceğini dile getirdi.

 

Kent Ormanı nerede ve ne kadarlık alanı kapsıyor? 

Kent Ormanı, 1/100.000, 1/25.000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlarda orman olarak planlandı. 2000’li yıllardan bugüne dek gündemde olan bu planlamanın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 2012 yılında yaptığı planda, Mastfroştepe ve Talaytepe alanını kentsel yeşil alan ihtiyacını karşılamak üzere düzenledi. Ancak aynı bakanlık geçtiğimiz aylarda bu kararları yok sayarak, 8071 numaralı parselde 240 hektarlık alanı Kent Ormanı’ndan çıkarıp askeri alan ilan etti.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Sivil Toplum Örgütlerini karşı karşıya getiren Kent Ormanı, Mastfroştepe ve Talaytepe’de yaklaşık 750 hektarlık bir alana tekabül ediyor. Hayata geçirildiğinde şehrin içinde 750 hektarlık bir ormanlık alanın olması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ağaç dikimini sürdürdüğü alan Şanlıurfa Yolu, Mahabad Bulvarı ve Diclekent Bulvarı’nı arasında kalan üçgende yer alıyor.

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.