Tahliye olan hasta tutsak yeniden tutuklandı

Tahliye olan hasta tutsak yeniden tutuklandı
Şırnak'ta geçtiğimiz yıl "KCK gençlik" adı altında yapılan operasyon sonucu tutuklanan hasta tutsak Zeki Çelik'in yargılandığı mahkeme tarafından ara kararla tahliyesine karar verildi.

SİİRT - Ancak Çelik, geçmişte hükme bağlanan başka bir dosyadan verilen 7 günlük bir hapis cezası nedeniyle tahliye olamadan bu kez de Siirt Açık Cezaevi'ne götürüldü.


Şırnak'ta Ocak 2013 tarihinde "KCK gençlik" adı altında yapılan operasyon kapsamında 19 kişiyle birlikte tutuklanan hasta tutsak Zeki Çelik'in yargılandığı Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen ara kararla tahliyesine karar verildi. Çelik, hakkında verilen tahliye kararı ile birlikte dosyada tutuklu kalmadı. Hakkında tahliye kararı verilmesi üzerine Çelik, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nden serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Çelik, cezaevi önünde kendisini bekleyen yakınları ve arkadaşlarıyla kucaklaştıktan sonra cezaevi önünde yaptığı açıklamada, 14 ay boyunca tutuklu kaldığı cezaevine sağlıklı girdiğini ancak tahliye olurken bir ayağını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu aktardı. 
Tutuklanması sonrası götürüldüğü Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşadığı bel fıtığı rahatsızlığından kaynaklı revire çıktığını belirten Çelik, doktor yerine bir gardiyanın kendisine iğne yapması sonrası ayağını kullanamaz hale geldiğini aktardı. Çelik, 45 sonra sevk edildiği Mardin Devlet Hastanesi'nde sol ayağının kısmen felç olduğu öğrendiğini ifade etti. 

Çelik, kendisine iğne yapan gardiyan ve cezaevi hakkında Şırnak Savcılığı'na ve İnfaz Hakimliği'ne suç duyurusunda bulunmasına rağmen başvurularına "takipsizlik" kararı verildiğini söyledi.

Mardin'den Siirt'e sürgün edilmesi sonrası burada da hiçbir şekilde tedavisinin yapılmadığını belirten Çelik, "Cezaevine sağlıklı girdim ancak gördüğünüz gibi sakat olarak çıktım" diyerek sorumlular hakkında cezai işlem başlatılması için hukuk mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.