Taliban, Hakkani'nin öldüğü iddialarını yalanladı

Taliban, Hakkani'nin öldüğü iddialarını yalanladı
Taliban örgütü, ülkede Taliban'a bağlı olarak faaliyet gösteren Hakkani örgütünün lideri Celaluddin Hakkani'nin ölüm iddialarını reddetti.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed, yaptığı yazılı açıklamada, "Dün bazı basın kurumları, Celaluddin Hakkani'nin ölüm haberlerini yayınlandı, bu haberler doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.

Mücahed, Hakkani'nin geçenlerde biraz hasta olduğunu ancak uzun süredir sağlık durumunun çok iyi olduğunu duyurdu.

Pakistan'ın Peşhaver kentinde bulunan Afgan Taliban kaynakları, dün "Uzun süredir hasta olan Celaluddin Hakkani, 2014 Haziran'da öldü. Hakkani, Afganistan'ın Host kentinde bir yere defnedildi" ifadelerini kullanmıştı.

Afganistan'ı işgal eden Sovyetler Birliği'ne karşı Hizb-i İslami Yunus Halis grubunun komutanı olarak mücadele eden Hakkani, 1989'da Celalabad kentinin savunmasında adını duyurmuştu. 1996'da iktidara gelen Taliban'a katılan ve örgütün lideri Molla Ömer'e bağlılığını ilan eden Hakkani, sınırlardan sorumlu bakan olarak görev yapmıştı. Hakkani, 2001'de Taliban'ı deviren ABD önderliğindeki koalisyon güçlerine karşı düzenlenen saldırılarda da önemli rol oynamıştı.

Hakkani'nin uzun süredir hasta olduğu iddia ediliyordu.

Taliban, Molla Ömer'in bir süre önce yakalandığı bir hastalık nedeniyle öldüğünü resmen açıkladıktan sonra Molla Ahtar Muhammed Mansur'un, yönetim şurası ve alimler tarafından uzun istişarelerin ardından örgütün yeni lideri olarak seçildiğini teyit etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.