Taliban, kadınların milli parka girişini yasakladı

Taliban, kadınların milli parka girişini yasakladı
Taliban, kadınların Band- e- Amir milli parkını ziyaret etmelerini yasakladı.

TİGRİS HABER - Taliban’ın yönetimindeki Afganistan’da kadınlara yönelik yasaklara bir yenisi eklendi. Taliban, kadınların Bamyan kentinin merkezinde bulunan Band-e-Amir milli parkını ziyaret etmeleri yasakladı.

Ülkenin “Fazilet Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı”, güvenlik güçlerine Bamyan eyaletindeki Band-e-Amir adlı ulusal parka kadınların girmesine engelleme talimatı verildiğini açıkladı. Bakanlık, kararın gerekçesi olarak ise “kadınların parka giderken başörtüsü ve İslami kurallara uygun giyinmediklerini” gösterdi.

Yasak kararı, “Fazilet Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme” Bakanı Muhammed Halid Hanefi’nin, eyaleti ziyaretinden bir hafta sonra geldi. Hanefi, karara gerekçe olarak "kadınların park içinde tesettüre riayet etmemelerini" gösterdi. Hanefi, parkı görmek için gitmenin zorunlu olmadığını da savundu.

‘Afganistanlı kadınlara karşı tam bir saygısızlık’

Karara tepki gösteren Afgan milletvekili Mariam Solaimankhil, sanal medya hesabından, "Geri döneceğiz, bundan eminim" paylaşımında bulundu. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Fereshta Abbasi de “Kadınların Eşitlik Günü'nde kadınların parkı ziyaret etmelerinin yasaklandığını belirtti ve bunun "Afganistanlı kadınlara karşı tam bir saygısızlık" olduğunu ifade etti. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.