Talimat Bakan Ala’dan…

Talimat Bakan Ala’dan…
Talimat Bakan Ala’dan…

Amedspor başkanını arayıp geçmiş olsun dileklerini ileten İçişleri Bakanı Efkan Ala,infial yaratan Ankaragücü maçındaki olayların aydınlatılması için tüm imkanların kullanılacağını bildirdi. Gözaltına alınan Ankaragücü başkanı tutuksuz yargılanacak.

 

KULÜBE ZİYARET YAĞMURU

Geçen hafta oynanan ve olaylar nedeniyle iki kez duran,şeref tribününde Amedspor’lu yöneticilere linç girişiminin uygulandığı Ankaragücü-Amedspor maçındaki olayların yankıları devam ediyor. Olaylardan dolayı hafta boyunca bakanlar,bürokratlar,siyasi parti yöneticileri ve STK temsilcileri Amedspor’u ziyarat ederek ya da telefon açarak hem olayı kınadı hem de dayanışma duygularını dile getirdi. Yapılan açıklamalarda bu gibi olayların toplumda düşmanlık duygularının gelişmesine neden olduğu kaydedildi.

 

BAKAN ALA,BAŞKAN KARAKAŞ’I ARADI

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,olayı kınayan açıklamalar yaparken,İçişleri Bakanı Efkan Ala ise Amedspor Kulüp Başkanı Ali Karakaş’ı aradı. Bakan Ala,basına yaptığı açıklamada ise olayın kabul edilemez olduğunu,bir spor kulübünün siyasi hedef haline getirilerek linç edilmemesi gerektiğini ifade ederek yaşananların açığa çıkması için müfettiş görevlendirildiğini söyledi. Bakan Ala,bundan sonra benzer olumsuzlukların yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınacağını kaydetti.

 

ANKARAGÜCÜ BAŞKANINA GÖZALTI

İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği müfettiş,olayı aydınlatmak için çalışmalara başlarken,Türkiye’de infial yaratan olaylarla ilgili emniyet ve yargı boyutu ise hızlandırıldı. Amedspor’lu yöneticilerin şikayetçi olduğu Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner ve bazı yöneticiler gözaltına alındı. Yiğiner ve beraberindekiler,daha sonra savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

SİYASİ PARTİLER DE HAREKETE GEÇTİ

Yaşanan olaylarla ilgili olarak siyasiler de harekete geçti. HDP,TBMM’ye araştırma önergesi verdi.

HDP’nin yanı sıra AK Parti ve CHP’li milletvekilleri de olayı kınayan açıklamalar yaptı. Muhalefet parti milletvekilleri,sporda artan şiddet olayları ile ilgili olarak hükümeti eleştirerek toplumun daha fazla gerilmemesi için tedbirlerin artırılmasını istedi.

 

Haber :Saffet Azbay

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.