Tam Aziz Nesinlik olay!

Tam Aziz Nesinlik olay!
'Çürük' diye askere almadılar, 'sağlam' diye iş vermediler

Devletin resmi kurumlarınca sağlamsın denilen Fesih Ateş'e, askerlik yaşı gelmesi üzerine yapılan muayenesinde ise "çürük raporu" verildi. Askeriyenin 'çürüksün', devletin diğer kurumlarının ise "sağlamsın" dediği Ateş, 7 yıldır arasında kaldığı bu iki durum nedeniyle iş bulamıyor.

DİYARBAKIR -Fesih Ateş (26), 2007 yılında Diyarbakır'da çalıştığı inşaatın 15'nci katından düşerek ağır yaralandı. Aylarca hastanelerde kalan Ateş'e yüzde 92 oranında iş göremez raporu verildi. Yıllara süren tedavisi süresince de yüzde 10 ve yüzde 20 oranında iş göremeyeceğine dair iki ayrı rapor daha kendisine verildi. Söz konusu kaza yaşanıncaya kadar güvencesiz olduğundan habersiz olan Ateş'in sigortası, hastaneye girişi yapıldıktan sonra yapıldı. Hastaneye ilk girişte Yeşil Kart üzerinden girişi yapılan Ateş, hastane yatağında yatarken işe yeni başlamış gibi sigortalı olarak gösterildi. Tabi sigortasız olduğundan dahi habersiz olan Ateş, kazaya dair alınan ifadesinde de işvereni yasal sorumluktan ceza almasının önüne geçti. Geleceği konusunda duyduğu endişe ile işvereni tarafından kendisine verilen sözlere kandığını ifade eden Ateş, kaza tutanağı için işvereni hukuki sorumluluktan kurtulacak şekilde ifade verdi.

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz!

Aldığı raporlar ile devlet kurumlarına 'engelli' statüsünde defalarca iş başvurusunda bulunan Ateş, hiçbir devlet kurumundun olumlu yanıt alamadı. Her defasında ' sen sağlamsın, sana engelli işi veremeyiz' denilerek geri çevrildi. Devletin resmi kurumlarının sağlsımsın dediği Ateş, askerlik muayenesi sırasında ise bu kez "çürük raporu" verildi. Devletin bir kurumu olan askeriye kendisini "çürük" bulurken, diğer kurumlarının raporlarına rağmen "sağlamsın" demesi nedeniyle 7 yıldır iş bulamayan Ateş, yaşadığı duruma "Ben şimdi kime inanayım devletin resmi diğer kurumlarına mı inanayım? Yoksa askeriyeye mi inanayım? Askeriye tarafından bana çürük damgası vuruyor, devlet de bana sen sağlamsın diyor. Ben hangisine inanayım" sözleriyle tepki gösterdi. 
 

Valilik iş isteyen yurttaşı AKP'ye yönlendirdi 
2010 yılında iş bulma umuduyla İŞ-KUR'a gittiğini ve kaydını yaptırdığını da ifade eden Ateş, kendisine 'bilgisayar operatörü kazan gel' denilmesi üzerine gidip, bilgisayar operatörlüğüü dahi okuduğunu, fakay yine de işe alınmadığını ifade etti. 4 yıl boyunca her günj başvuru yaptığı İŞ-KUR'dan haber beklediğini ve her gün kuruma gittiğini söyleyen Ateş, gittiği Diyarbakır Valiliği'ne ise iş için AKP'ye yönlendirildiğini aktardı. 7 yıldan bu yana devlet kurumlarında iş sırasına girdiğini fakat hakkının yenildiğini ve oyalandığını söyleyen Ateş, tek gelirinin ayda malulen engelli maaşı olarak kendisine verilen 82 TL olduğunu aktardı.

 

'Dilenci olmak istemiyorum hakkım olanı istiyorum'
 

Aylık yol parasının bile 90 TL tuttuğunu, yüzde malulen verilen 82 TL'lik maaşın kendisine hakaret sayıldığını belirten Ateş, "Hiçbir şekilde kimse bana iş vermiyor. Hep AKP'liler ve valilik kendi tanıdıklarını, kendi akrabalarını işe alıyorlar. Bize kim bakacak. Biz de vatandaş değil miyiz? Aileye muhtaç yaşıyorum. Ben muhtaç olmak istemiyorum ve kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. Başkaları tarafından yönlendiriliyor olmak yönetiliyor olmak çok kötü. Başkaları bana harçlık vermesini istemiyorum. Kendi harçlığımı kendim kazanmak istiyorum. Ama yapamıyorum. Devlet bana iş vermiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.