Tam bahara girdik derken…

Tam bahara girdik derken…
Tam da ilkbahar’ın ılık iklimine girdik derkken; Diyarbakır’ın dağlık kesimlerinde ve Muş’ta kar yağışı başladı.

Sabah saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı, bazı ilçe ve Muş şehir merkezini beyaz örtüyle kapladı. Havaların ısındığı ilde bu sabah birden bire kar yağışının başlaması vatandaşları şaşırttı. Mart ayında yağan karın kalıcı olmadığını tahmin ettiklerini söyleyen vatandaşlar, “Bahar geldi sanırken güne bembeyaz karla  uyandık. Kar, herhalde bizimle son bir kez vedalaşmaya geldi.” diye konuştular.

Muş İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlatırken, il merkezinde park halinde bulunan araçların üzeri ve caddeler karla kaplandı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı köy yollarının kapanmadığı öğrenildi.  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, ekiplerin acil durumlar için hazır bekletildiğini söyledi.

Yentür, “İlimiz’in özellikle yüksek kesimlerindede köy yollarının kapanma ihtimali var. Ancak bu saatten sonra yağan karın fazla bir kalıcı özelliği yok. Bu sabah halen bize kapalı köy yolu için bilgisi ulaşmadı. Ancak biz de ekiplerimizi acil durumlar için hazırda bekletiyoruz. Şu an herhangi bir sorun yok “ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.