Tanış ve Deniz için kazı yarın yapılacak

Tanış ve Deniz için kazı yarın yapılacak
Şırnak'ta 13 yıl önce gözaltına alınan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz için Dargeçit'te mezarlıkta kazı yapılacak.

Mardin - Şırnak Silopi ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından 2001 yılında gözaltına alınan ve kendilerinde bir daha haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve Yöneticisi Ebubekir Deniz'e ait olduğu iddia edilen mezarlıkta, kazı çalışması yapılacak. Mardin'in Dargeçit ilçesinde bulunan Mıcırsafa Mahallesi'nde yapılacak olan kazı Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gerçekleştirilecek. Kazının yarın saat 10.00'da başlaması beklenirken, Tanış ve Deniz'in yakınlarının da mezarlık açılmasına katılması bekleniyor. 2 hafta önce açılması beklenen mezarlık kazısı, kar yağışı gerekçe gösterilerek ertelenmişti. 

Olayın geçmişi

Kapatılan HADEP'in İlçe Başkanı Serdar Tanış ile Yöneticisi Ebubekir Deniz, 25 Ocak 2001'de Silopi Jandarma Karakolu'na çağrıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. 13 yıl aradan sonra Tanış ve Deniz'in kemiklerinin bulunması için kazı çalışması yapılacak. Öte yandan, Mardin bölgesinde, "faili meçhul" bir şekilde kaybedilenlerin birçoğunun Dargeçit bölgesinde defnedildikleri iddia ediliyor. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.