Tanrıkulu, Cevdet Yılmaz’dan Diyarbakır hava limanını sordu: DHMİ, başmüdürlük statüsü alacak mı?

Tanrıkulu, Cevdet Yılmaz’dan Diyarbakır hava limanını sordu: DHMİ, başmüdürlük statüsü alacak mı?
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’ye verdiği gensoruda, 5 milyon yolcu kapasiteli Diyarbakır havalimanında, DHMİ’ye başmüdürlük statüsü verilip verilmeyeceğini sordu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Havalimanı ile ilgili sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yazılı olarak cevaplamasını isteyen Sezgin Tanrıklulu, Diyarbakır’ın ticaret merkezi olmasının hesaba katılarak, bazı kararların alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı yardımcısına şu soruları sordu;

“1.Bilindiği üzere Diyarbakır Havalimanı 5 milyon yolcu kapasiteli ve körüklü bir havalimanıdır. Mevcut haliyle Müdürlük olan DHMİ’nin Başmüdürlük statüsüne dönüştürülmesiyle ilgili bir çalışma var mıdır? Varsa, güncel akıbeti nedir?

2.Hayvan yetiştiriciliğinde önemli merkezlerden biri olan Diyarbakır’da canlı hayvan ihracatının kolaylıkla yapılabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Diyarbakır Havalimanının Canlı Hayvan İhracatı Merkezi ilan edilmesiyle ilgili çalışma var mıdır? Varsa, güncel akıbeti nedir?

3.Havalimanında son güvenlik geçişinden sonra halen işlevsiz olan “Food Court” alanının faaliyete geçirilmesiyle ilgili çalışmalar var mıdır? Varsa, güncel akıbeti nedir?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.