Tanrıkulu: Çözüm yasasına karşıyız diye bir şey yok

Tanrıkulu: Çözüm yasasına karşıyız diye bir şey yok
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti'nin önerisine ve çözüm yasasına karşı olmaları gibi bir şeyin olmadığını söyledi.

ANKARA - CHP, AKP'nin hazırladığı "Çözüm Paketi"ne karşı TBMM bünyesinde "Toplumsal Mutabakat Komisyonu" ile sivil alanda, TBMM ile bağlantılı ve koordineli şekilde faaliyet gösterecek bir "Ortak Akıl Heyeti" oluşturulmasını önerdi. "Toplumsal Mutabakat Komisyonu ile Ortak Akıl Heyeti Kurulması Hakkında Kanun Teklifi" CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu tarafından Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklifin gerekçesinde, Kürt sorununun çözümünün ulusal mutabakat gerektirdiği belirtilerek, ulusal mutabakatın oluşacağı yerin de TBMM olduğu vurgulanırken, hükümetin çalışmalarının da Meclis Başkanlığı'nın oluru ile "Toplumsal Mutabakat Komisyonu"na iletilmesini öngörüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AKP'nin önerisini ve kendilerinin sunduğu öneriyi değerlendirdi.

“Paketin karşısında tutuma almayız”

Tanrıkulu, AK Parti tarafından dün Meclis'e sunulan paketin dili, içeriği ve zamanlaması bakımından sorunlar olduğunu ama bunlara karşın değerli olduğunu söyledi. Tanrıkulu, "Kimsede CHP'nin paketin karşısında tutum alacağı fikri olmasın. Böyle bir şey yok. Bizim tutumumuz düzeltilmesi gereken şeyleri söylemek olur. Onun dışında çözüm yasasına karşıyız diye bir şey yok. Kemal Bey'de bunu belirtiyor" dedi.  

“Meclis ile beraber bir yöntem öngörmüyor”

Tanrıkulu, kendi sundukları teklife ilişkin daha önceden çalışmaların olduğunu, ancak AK Parti'nin paketini açıklamasını beklediklerini kaydederken, AK Parti'nin paketinde Meclis güvencesinde bir şeylerin yapılıp yapılmayacağını görmek istediklerini vurguladı. Tanrıkulu, "AKP'nin paketi Meclis odaklı ya da Meclis ile beraber izlenen bir yöntemi öngörmüyor. Amacımız bu işin gerçekten hükümet meselesi, onun belirleyeceği zamanda yöntemle değil, aynı zamanda bu büyük bir uzlaşmayı ve mutabakatı gerekli kıldığından Meclis'te sürecin başlatılmasında yarar var" ifadesini kullandı. (diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.