Tapu müdüründen personeline iftira iddiası

Tapu müdüründen personeline iftira iddiası
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca, çok sayıda müfettiş görevlendirilen Diyarbakır Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ndeki inceleme tamamlanırken, müfettişlerin hazırladığı rapordaki şok ayrıntı dikkat çekiyor.

 

 

Şimdiye kadar Bismil ve Bağlar Tapu Müdürleri başta olmak üzere onlarca teknik personellin bu raporlar üzerine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce bölge dışına gönderildiği ayrıca yaklaşık 5 aydan bu yana Müfettişlerce açığa alınan Diyarbakır Kadastro Müdürü İ. B’nin ise kişisel husumet beslediği personeli hakkında gerçeğe aykırı resmi yazı düzenleyerek terör örgütü üyesi olma gibi çok ağır suçla itham ettiği iddia edildi. Müfettişlerin incelemesinde personelin böyle bir durumu söz konusu olmadığı ortaya çıkarken, sahte belge hazırlayan İ.B’nin rüşvet, irtikâp gibi 5 ayrı suça da karıştığını tespit etti. Müfettişlerin raporu doğrultusunda Bilgin ve Bismil Tapu Müdürlüğünde görevli iki personel için kesin ihraç istemiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nda sevki yapılırken, Bilgin hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Uzun bir süredir rüşvet, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü’nde müfettişler incelemesini tamamladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca, görevlendirilen ve aralarında Başmüfettişlerinde bulunduğu çok sayıda müfettişin tamamladığı incelemesiyle ilgili hazırladıkları rapordaki şok ayrıntılar dikkat çekiyor.

VAY BİLGİN VAY

Diyarbakır Kadastro Müdürü İ.B’nin kişisel husumet beslediği personeli hakkında gerçeğe aykırı resmi yazı düzenleyerek terör örgütü üyesi olma gibi çok ağır suçla itham ettiği iddia edildi.

OLMAYAN LİSTEYLE PERSONELİ ÜZERİNDE BASKI KURDU

İ.B’nin Kadastro Müdürlüğü’nde görevli personellerden terör örgütleriyle ilişkileri olduğu gerekçesiyle ‘Liste verildiğini’ iddia etmesine rağmen, Diyarbakır Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu tarafından, kendisine böyle bir listenin verilmediği, buna rağmen böyle bir liste varmış gibi resmi yazışmalarda bunu tekrar ettiği, bu durumu Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü personeli üzerinde baskı unsuru olarak kullandığı ve kendisi hakkında yapılan soruşturmalar sırasında, söz konusu listedeki kişilerin kendisine iftira attığını ileri sürdüğü ortaya çıktı.

‘SUÇ UYDURMA VE SAHTE BELGE DÜZENLEME’

Müfettiş raporlarında; Kadastro Müdürü İbrahim Bilgin’in kişisel husumet beslediği personelini gerçeğe aykırı (sahte) belge düzenleyerek suç uydurma suçunu işlediği kanaatine varıldığı belirtilirken, raporun istem kısmında;

“İ.B’nin Kadastro Müdürü olarak yaptığı yazışmalarda ısrarla, kendisine Diyarbakır Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu’nca, ‘Diyarbakır Kadastro Müdürlüğünde görevli personellerden terör örgütleriyle ilişkili olduğu gerekçesiyle ‘Liste verildiğini’ iddia etmesine rağmen, Diyarbakır Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu tarafından, kendisine böyle bir listenin verilmediği, buna rağmen böyle bir liste varmış gibi resmi yazışmalarda bunu tekrar ettiği, bu durumu Diyarbakır Kadastro Müdürlüğü personeli üzerinde baskı unsuru olarak kullandığı ve kendisi hakkında yapılan soruşturmalar sırasında, söz konusu listedeki kişilerin kendisine iftira attığını ileri sürdüğü anlaşıldığından Kadastro Müdürü İ.B’in kişisel husumet beslediği personelini gerçeğe aykırı (sahte) belge düzenleyerek suç uydurma suçunu işlediği değerlendirilmiş ve bu gerekçelerle 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 204/2. ve 271/1. maddeleri uyarınca soruşturulmasını teminen Diyarbakır Valiliği’nce 4483 sayılı yasanın 3/b ve 6’ncı maddeleri uyarınca ‘soruşturma izni verilmesinin’ gerektiği, yine sahtecilik suçu Anayasamızın 76. maddesinde yüz kızartıcı suçlar arasında sayılmıştır. Kadastro Müdürü İ.B’nin bu eyleminin memuriyetle asla bağdaşmayacak tarzda yüz kızartıcı ve utanç verici bir fiil olduğundan eylemine uyan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125’nci maddesinin E/g bengi gereğince memurluktan çıkarma cezası ile tecziye edilmesinin gerektiği” denildi.

İ.B 5 AYRI SUÇTAN YÜKSEK DİSİPLİN KURULU’NA DA SEVK EDİLDİ

Bilindiği üzere, aylar önce üç ayrı grup şeklinde soruşturmayı yürüten müfettişlerin yaptığı ilk inceleme sonrası Diyarbakır Kadastro Müdürü İ.B görevden uzaklaştırılmıştı. Müfettişlerin raporu doğrultusunda yaklaşık 5 ayda bu yana görevden el çektirilen İ.B’nin söz konusu rapor dışında 5 ayrı suçtan (rüşvet, irtikâp, evrakta sahtecilik, suç uydurma ve mobing) kesin ihraç istemiyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nda sevki yapılırken, kurulun yapacağı ilk duruşmada Bilgin’i ihraç etmesi bekleniyordu. Ancak 21 Şubat 2018 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulunda yapılan görüşmede İ.B’nin bazı disiplin kurulu üyeleri tarafından korunup kollandığı söylemleri ve bu söylemlerin ciddi çıkması üzerine, B’nin Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle ilişkileri hakkında da inceleme başlatılacağı, bu yönde menfaat ilişkilerinin bulunduğu iddiaları ciddiye alınarak yeni Genel Müdür Mehmet Zeki Adlı’nın bu duruma ‘dur’ deyip el koyacağı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca da bu olaylar ilgili Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri hakkında ayrı bir inceleme yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

BAŞSAVCILIK DA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin, Diyarbakır Kadastro Müdürü İ.B hakkında ayrıca, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusu üzerine harekete geçen savcılık tamamladığı incelemesinin ardından başlattığı soruşturması sürerken, şu ana kadar onlarca kişiyi dinlediği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.