Taranan sokakta inceleme yapıldı

Taranan sokakta inceleme yapıldı
HDP milletvekilleri, polis tarafından dün taranan ve biri çocuk 3 kişinin yaralandığı Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

VAN Van'da dün gece polisin taradığı ve aralarında 9 yaşındaki Jiyan Kaplan'ın da bulunduğu 3 kişinin yaralandığı Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'ndeki Sürmeli 2. Sokak'ta HDP milletvekilleri tarafından inceleme yapıldı. HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe, Yurdusev Özsökmenler'in yanı sıra HDP, DBP ve İHD yöneticilerinin de aralarında bulunduğu heyet, halka görüşerek, saldırıya ilişkin bilgi aldı. Burada konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, emniyet mensuplarının Van'da huzursuzluğun nedeni haline geldiğine dikkat çekti. İki gün önce Şehit Fırat Mahallesi'nde yaşananların Sürmeli Sokak'ta devam ettiğini kaydeden Botan, polisin Van'da gece saatlerinde "terör" estirdiğini ifade etti. 


'90'lara değil 80'e döndük'

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer de devletin anayasal olarak halkın can ve mal güvenliğini korumakla yükümlü olduğunu, ancak burada yaşananların tam tersi bir durum olduğunu söyledi. Mahallede can güvenliğinin tehdit altında olduğunu kaydeden Hezer, "Türkiye, 1990'lara değil, 12 Eylül 1980'e geri dönmüştür" vurgusu yaptı.

'Mahallelere savaş ilan edildi'

Burada konuşan mahalle sakini Hasan Yokuş, sokaklarında olay yaşanmadığı halde polisin "güvenlik" adı altında evleri taradığını ve gaz bombası yağdırdığını söyledi. Yokuş, yaşadıklarını yargıya taşıyacağını ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. İHD Van Şube Başkanı Murat Melet de devletin adeta Xaçort, Karşıyaka ve Şehit Fırat mahallelerine karşı savaş ilan ettiğini ifade etti. Melet, "Bu konuyu defalarca Vali ile görüştük. Ancak Van Valisi bize 'Vatandaş mağdur edilmişse yargıya başvursun' dedi. Mahallelerde evler taranıyor, can güvenliği tehdit altında. Polisler her gün akşam saat 7-8'de başlayarak sabaha kadar mahalleye gaz bombası yağdırıyor. Her gün artarak gelişen yoğun bir saldırı var. Ailelere hakaretler ediliyor. Devlet vatandaşın can ve mal güvenliğinden sorumludur. Eğer devlet bunu yapamıyorsa meşruluğunu yitirir" dedi. (diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.