Tarihi değirmenin işgalden kurtuldu

Tarihi değirmenin işgalden kurtuldu
Dünya Miras Alanı’nda bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan tarihi değirmenin işgaline son veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kamusal alanların ve tarihi yapıların işgaline müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Fiskaya Şelalesi’nin sağ tarafında yer alan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan tarihi değirmenin işgaline son verdi. Surlar ve Hevsel Bahçeleri’nin Dünya Miras Listesi’ne girmesiyle Dünya Miras Alanı içerisinde yer alan tarihi değirmen içindeki eşyalar, ekipler tarafından tahliye edildi, eşyalar araçlarla Zabıta Amirliği deposuna taşındı.

Zabıta Daire Başkanı Baran İpekyüz, Dünya Miras Alanı’ndaki tarihi değirmenin tahliyesinin bu sabah gerçekleştirildiğini söyledi. Yapılan uyarılara ve alanı boşaltma için tanınan süreye rağmen yapının boşaltılmadığına dikkat çeken İpekyüz, mağduriyet yaşanmaması için tahliye ve yıkımdan önce gerekli uyarıların her zaman yapıldığını kaydetti.

İpekyüz: İşgallere müsaade etmeyeceğiz

İşgallere hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini, bu konuda kentin ve yurttaşların hakkını koruyacaklarını vurgulayan İpekyüz, “Alınan eşyalar Kantar Zabıta Amirliği’nde muhafaza edilecek. Daha sonra eşya sahibi şahısların başvurusuyla kendilerine tutanakla iade edilecek. Şahısların imkanları yoksa eşyaları kendi imkanlarımızı kullanarak şahısların istediği adrese bırakıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.