Tarihi Finalden Geriye Kalanlar

Tarihi Finalden Geriye Kalanlar
Yeni Diyarbakır stadının açılışına denk gelen Türkiye Kupası finali birçok ilki yaşattı.

Yeni stadın ilk golünü Akhisarspor’lu Lopes atarken, buradaki ilk resmi maçı kazanan Ege temsilcisi aynı zamanda tarihindeki ilk Türkiye Kupası’na Diyarbakır’da ulaştı. Kupa finalindeki ilk Passolig uygulamasına sahne olan tarihi finali 17 bin kişi izleyebildi. Stadın ambiyansı izleyenleri büyüledi.

Diyarbakır, futbolda ilklere sahne olan tarihi bir günü ve geceyi geride bıraktı. 18 yıl sonra ikinci kez Diyarbakır’da Ziraat Türkiye Kupası finali oynanırken, 3.5 yılda tamamlanan 33 bin seyirci kapasiteli yeni stadın açılışı da tarihe geçecek bir finalle yapıldı. Teleset Mobilya Akhisarspor ve Fenerbahçe’nin karşı karşıya geldiği Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde doğu ve güneydoğunun en büyük, Türkiye’nin de ilk 10 stadı arasında bulunan yeni stadyum ilk kez kapılarını açtı.

Kupa Finali İlklere Sahne Oldu

Stadyumun ambiyansı, çekiciliği ve modernliği tarihi finali izlemeye gelen spor adamları,taraftarların  beğenisini toplarken,Diyarbakırlılar için ayrı bir heyecan ve unutulmaz bir gün olan tarihi gece ilklere neden oldu. TM Akhisarspor-Fenerbahçe maçı bu stattaki ilk maç olan tarihe geçerken, TM Akhisarsporlu Lopes’in attığı gol de bu statta atılan ilk gol olarak kayıtlara geçti. Bu stattaki ilk maçı ve kupayı kazanan takım da yine TM Akhisarspor olarak tarihteki yerini aldı.

Passolig’teki Engeller, Maça İlgiyi Azalttı

Passolig satışlarının 5 Mayıs’tan sonra yapılmaması, Fenerbahçe ve TM Akhisarsporlu olmayan Passolig’lerin kabul edilmemesi gibi gerekçeler nedeniyle tribünlerdeki sporsever sayısı yüksek olmadı. Resmi verilere göre 13 bin 500 bilet satışı yapılırken, davetlilerle beraber bu sayı yaklaşık 17 bin kişiyi buldu. Mükemmel manzarası ve ilgi çekici ambiansı ile dikkat çeken stadyumun yaklaşık yarısı boş kaldı.

 

Fenerbahçe’de Hüsran, Akhisar’da Bayram

İlk maç olmasına rağmen yiyecek ve içecek servisleri konusunda sıkıntı yaşanmaması sevindirirken, binlerce polis ve özel güvenlik personeli stadın her tarafından konuşlanarak tedbir aldı. Olaysız geçen maçın sonunda iki ayrı tablo vardı. Fenerbahçeli taraftarlar, stattan üzgün ayrılırken bazı taraftarların gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Tarihinde ilk kez oynadığı finali kazanarak kupanın sahibi olan TM Akhisarspor, taraftarıyla beraber kupanın coşkusunu yaşadı.

Bir Diyarbakırlı Üzüldü, Bir Diyarbakırlı Sevindi

Diyarbakırlı olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım memleketinde kupa finalini kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, başarılı futbolu ve asistleriyle finalin yıldızı seçilen TM Akhisarspor’un Diyarbakırlı yıldızı Muğdat Çelik, memleketinde kupa kazanarak tarihe geçmenin sevincini yaşadı. Muğdat Çelik, maç öncesinde ve maç sonunda memleketi Diyarbakır’da büyük ilgi gördü. Muğdat, kendisine destek veren hemşerilerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.