Tarihi Maç

Tarihi Maç
Amedspor, ligde kalmak için bu maçı kazanmak zorunda. Rakip ise puan kaybına tahammülü olmayan lider Hatayspor. Pazar günü saat 15.30’da Seyrantepe Stadı’nda oynanacak.

Ligde kalma ve şampiyonluk yolunda tarihi öneme sahip olan karşılaşma Pazar günü saat 15.30’da Seyrantepe Stadı’nda oynanacak.

Uzun Yıllar Unutulmayacak Maç

Diyarbakır, bu hafta sonu uzun yıllar unutulmayacak tarihi bir maça ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bir yandan ligde kalmak için kazanmak zorunda olan Amedspor, diğer yandan şampiyon olmak için puan kaybına tahammülü olmayan Hatayspor. Kazananın hedefine ulaşacağı, kaybedenin çok şey kaybedeceği tarihi öneme sahip karşılaşma öncesinde iki şehirde de adeta seferberlik ilan edildi.

Amedsporlu taraftarlar, sosyal medyada paylaşımlar yaparak tüm kenti tarihi maçta bütünleşmeye ve desteğe davet ediyor.

İlk Maçta Dostluk Havası Vardı

Ligin ilk yarısında Hatay’da oynanan ve ev sahibi ekibin 1-0 kazandığı maçta dostluk görüntüleri yaşanmıştı. Hataysporlu taraftarlar, Amedsporlu taraftarları karşılamış, misafir etmiş ve tribünlerde de karşılıklı dostluk tezahüratları yapılmıştı. Bu yüzden Pazar günkü maçta Hatayspor’a taraftar yasağı uygulanması beklenmiyor. Ancak yine de Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu, maçın önemi nedeniyle tedbir amaçlı olarak konuk takıma taraftar yasağı getirebilir. Bu konu hafta içinde netleşecek.

Kazanırsa Ligde Kalmayı Garantiler

35 puanlı Amedspor, Hatayspor maçını kazanırsa kümede kalma hesapları yapan diğer takımların alacağı sonuçları beklemeden ligde kalmayı garantileyecek. Çünkü olası puan eşitliğinde Amedspor, ikili averajda Bodrumspor,Tuzlaspor ve Bucaspor’dan iyi durumda,bu durumda ligde kalan takım olacak. Amedspor’un Hatay’dan 1 puan alması,Tuzlaspor ve Bucaspor’dan en az birinin yenilmesi halinde yine Amedspor averajla ligde kalmayı garantileyecek. Amedspor’un yenilmesi, Bucaspor ve Tuzlaspor’dan en az birinin yenilmesi halinde de Amedspor ligde kalmayı garantilemiş olacak.

Bu Maçla Yatıp Bu Maçla Kalkacak

Amedspor’un Hatayspor karşısında puan kaybetmesi, Tuzlaspor,Bucaspor ve Bodrumspor’un kazanması ya da puan alması halinde ise küme düşecek son takım ligin son haftasında belli olacak.

Amedspor, tarihi önem taşıyan maçı kazanmak için bir hafta boyunca adeta bu maçla yatıp bu maçla kalkacak. Taraftarlar, kent bileşenlerinden bu tarihi maçta takıma maddi ve manevi destek sağlamalarını istiyor.

Hatayspor İçin de Tarihi Maç

Hatayspor açısında da ince hesapların olduğu bir hafta olacak. Menemen Belediyespor’un 2 puan önünde lider olan Hatayspor, kazanırsa son haftaya şampiyonluğa en yakın takım olarak girecek. Hatayspor’un puan kaybetmesi ve Menemen Belediyespor’un kazanması halinde ikili averajda üstün olan Menemen Belediyespor, son haftaya lider girecek. Hatayspor’un puan kaybetmesi halinde Menemen de puan kaybederse yine son haftaya Hatayspor lider girmiş olacak.

 

Ateş Hattında Kalan Maçlar

Amedspor (35 Puan) :

Hatayspor

Tokatspor (D)

 

Tuzlaspor (32 Puan) :

Kocaeli Birlikspor (D)

Sarıyer

 

Bodrumspor (34 Puan) :

Eyüpspor

Kocaeli Birlikspor (D)

 

Bucaspor (32 Puan ) :

Kastamonuspor 1966 (D)

Etimesgut Belediyespor

Saffet Azbay

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.