Tarihi seçim bugün

Tarihi seçim bugün
136 yıllık Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası tarihinin en çekişmeli ve rekabeti fazla olan seçimleri bugün yapılacak. Saat 9’da başlayıp saat 17’de sona erecek seçimlerde 4 liste yarışacak.

1883 yılında kurulan, Diyarbakır’ın en eski meslek odası olan, Türkiye’nin en eski Ticaret ve Sanayi Odaları arasında yer alan, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçen kurumlardan olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, bugün tarihi bir gün yaşayacak. Diyarbakır’da ilk kez bu kadar fazla adayın olduğu, rekabet ve çekişmenin tavan yaptığı bir meslek odası seçim süreci yaşanırken, son sözü oy kullanma hakkı olan yaklaşık 7 bin üye söyleyecek.

Meslek komiteleri belirlenecek

Dağkapı’da bulunan tarihi Hasanpaşa İlkokulu’nda yapılacak seçim saat 9’da başlayıp saat 17’de sandıklar kapanacak. Seçimlerde adaylar Yeşil, Sarı, Beyaz ve Kırmızı Liste adı altında yarışacak. Listelerden bağımsız olan bir grup ise bazı komitelerde yarışacak. Seçimler 16 meslek komitesinde yapılacak. Her komitede en fazla oy alan ilk üç aday seçimi kazanırken, 48 kişilik DTSO meclisine seçilme hakkı kazanacaklar.

Başkan ve yönetim 21 Nisan’da

Bugün yapılacak meslek komiteleri seçimlerinden sonra gözler 21 Nisan’daki organ ve başkan seçimlerine çevrilecek. Yeni DTSO başkanı, yönetimi ile DTSO meclisi yönetimi bu toplantıda belirlenecek.

Diyarbakır’da ilk kez meslek odaları seçimlerinde bu kadar rekabet yaşanırken, odanın 136 yıllık tarihinde birçok ilk yaşandı. İlk kez seçimlerde aday olanlar bu kadar tanıtım yaparken, projeler yarışı yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.