Tarlada 25 kuruş, pazarda 1 TL

Tarlada 25 kuruş, pazarda 1 TL
Diyarbakır’ın sembollerinden olan karpuz fiyatları el yakmaya devam ediyor. Tarlada 25 kuruş olan karpuzun kilosu pazarda 1 TL’ye satılıyor. Duruma tepki gösteren üreticiler, “Bu güneşin altında kavrulan biz, paraya kazanan aracılar” tepkisinde bulundu.

Özcan YILDIZ/ÖZEL

Diyarbakır’daki karpuz üreticileri, hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu tarlalarda ekmek mücadelesi veriyor. Bismil İlçesi’nde Dicle Nehri kenarında karpuz üreticiliği yapan çiftçiler mahsulden memnun, ancak aracılardan hayli rahatsız.

Tarlada karpuz keyfi

Üretici çiftçiler, “Bu yıl ekilen karpuzlar çok iyi. Aşırı yağışlar nedeniyle bazı yerlerde karpuzun kilosu düştü ancak verimlilik açısından bir bolluk var. Örneğin 1 dönümde yaklaşık 10 ton karpuz çıkıyor. Buda bizler için iyi. Ama iyi olmayan bir durum var, oda aracılar. Bizler hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu bu tarlalarda saatlerce çalışıyoruz ancak kazanan aracılar oluyor. Bizim üç katımızı kazanıyorlar. Tarlada karpuzun kilosunu 25 kuruştan verirken, marketlerde bu fiyat 1’TL’yi buluyor. Komisyoncuları aradan çıkartıp doğrudan market ve manavcılara bizler satmak istiyoruz” önerisinde bulundular.

Çiftçiler daha sonra güneşte soğuttukları karpuzu büyük bir keyifle yedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.