Tarlada çalışıp üstüne para veriyorlar

Tarlada çalışıp üstüne para veriyorlar
Hobi bahçelerinde sebze ve meyve yetiştiren emekliler şehir ortasında huzur buluyor

Bursa-Büyük kentin bunalımından kurtulmak isteyenler üstüne para verip tarlada çalışıyor. Bursa’da, şehir hayatından kaçanların adresi hobi bahçeleri oldu. 
Her geçen sene binlerce insanın göç ettiği büyük şehirlerde bunalanlar stresten uzak kalmak için farklı yollara başvuruyor. Bursalılar şehrin merkezindeki gürültü kirliliğinden uzaklaşmak için köy hayatına yöneliyor. Ellerine aldıkları kazma ve küreklerle kendi meyve ve sebzelerini yetiştiren vatandaşlar, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp hayatın tadını çıkarıyor. 20 yılı aşkın süredir hizmet veren hobi bahçeleri, kiralama usulüyle vatandaşa tahsis ediliyor. Vatandaşlar, kendi bahçelerinde çok çeşitli ürünler yetiştiriyor. Hobi bahçelerinde aylık kira ise 160 lira.

“KAHVEHANE KÖŞELERİNDE VAKİT GEÇİRENLERE ACIYORUM”
Genellikle yaz mevsiminde tamamen dolan hobi bahçeleri, kışın da canlılığını koruyor. Şehrin ortasında köy hayatı yaşayan doğaseverler, kendi meyve sebzelerini kendi yetiştiriyor. Uzun bir süredir hobi bahçesinde kalan Kadri Duyur, burada huzurlu bir ortamın olduğuna dikkat çekti. Duyur, "Şehrin içinde 4 duvar içinde yaşamak istemeyen insanlar için ideal bir yer. Bedenen çalışıyoruz. Bu sayede kendimizi zinde tutuyoruz. Yemekten çok, domatesi dalında görmekten güzel bir şey yok. Kahvehane köşelerinde vakit geçirenlere acıyorum. Aslında bu tür bahçeler bütün Türkiye’de yaygınlaştırılmalı.dedi.

tarla-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.