Taşeron işçiler kadro bekliyor

Taşeron işçiler kadro bekliyor
Taşeron firma elemanları iade edilemeyen hakları için Diyarbakır Karayolları 9.Bölge Müdürlüğünün önüne de bir araya gelerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı protesto etti.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

DİYARBAKIR  - Karayolları 9.Bölge Müdürlüğünde taşeron firma elemanı olarak çalışan Türk-iş'e bağlı Yol-İş Sendikası Diyarbakır 1’nolu Şubesi üyeleri  2010 yılında taşeron işçilerin kadrolu olması için dava açmıştı. 2011 yılında açtıkları davayı kazanan işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının haklarını iade etmemesi nedeniyle protesto eylemi gerçekleştirdi.

Türk-iş'e bağlı Yol-İş Sendikası, Diyarbakır 1’nolu Şubesi’nin çok sayıda üyesi ve sendika temsilcisi Diyarbakır Karayolları 9.Bölge Müdürlüğünün önünde bir araya gelerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı protesto etti. “Taşeronlaştırmak Köleleştirmektir” pankartını açan işçiler sık sık “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganlarını attıktan sonra Yol-İş Sendikası Diyarbakır 1’nolu Şube Başkanı sendika yöneticileri adına i.Halil Öztopalan Karayolları 9.Bölge Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçi sayısı, kadrolu işçi sayısını geçerek 10 binin üstünün çıktığını kaydederek “ Taşeron firma elemanı kadrolu işçilerin çok üstündedir. Yargı kararı çok açık olarak ortada iken, iki seneyi aşkın süredir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu karar ötelenmekte ve uygulanmamaktadır. Karayolları, Maliye Bakanlığı ve Türkiye Yol-iş sendikası çalışmalarını tamamlamış, mutabakat sağlanmıştır. Buna rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorunu çözmeye yanaşmamaktadır” dedi.

Basın açıklaması yapıldıktan sonra sendika yöneticileri ve işçiler Karayolları 9.Bölge Müdürlüğünden Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadar yürüyüş gerçekleştirerek hastanelerde vizite kağıdı aldılar.

taseron-isciler-kadro-bekliyor-(2).jpg

taseron-isciler-kadro-bekliyor-(3).jpg

taseron-isciler-kadro-bekliyor-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.