Tatilin keyfi yaz spor okullarında

Tatilin keyfi yaz spor okullarında
Okulların kapanmasını fırsat bilen Diyarbakırlı çocuklar yaz tatillerini, aralarında futbol, basketbol, tenis, tekvando gibi kursların olduğu ücretsiz yaz spor okullarında geçiriyor.

 

  Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi, çocukların yaz dönemlerini dolu dolu geçirmelerini sağlamak için çalışma başlattı. Bu kapsamda ücretsiz yaz spor okulları açan belediye, öğrencilerin bu dönem boyunca kaynaşmalarını sağlamayı ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyor. Futbol, basketbol, voleybol, atletizm, yüzme, tenis, tekvando gibi aktivitelerin olduğu yaz spor okuluna, çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Haftanın her günü bir grubun bulunduğu etkinlik sayesinde çocuklar, zamanlarını değerlendirme fırsatı buluyor.

  Çocukların güvenli şekilde evlerinden alındığını belirten yaz spor okulu antrenörlerinden Rojhat Yakar, spor yapmanın çocuklara, sosyal ortamda güven aşıladığını söyledi. Çocukları spora yönlendirdiklerini aktaran Yakar, “Asosyal çocukların sokağa çıkıp kendilerini ifade etmeleri, toplumda  sosyal olabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Kurslarımız ücretsiz, çocuklarımızı servisle evlerinden alıp tekrar evlerine bırakıyoruz. Aileler güven içinde çocuklarını bize teslim ediyor. Yaz okulunda başarılı olan öğrencileri spora kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

  Ebeveynler ise, yaz spor okullarının çocuklarının gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek, çocuklarının, ders çalışmalarının dışında farklı aktivitelere yönlenmesini istediklerini, yaz spor okullarıyla bunu karşıladıklarını kaydetti.  (İHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.