Tatvan’da her gün 150 hastaya diş tedavisi uygulanıyor

Tatvan’da her gün 150 hastaya diş tedavisi uygulanıyor
Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde 6 hekim ile birlikte günlük ortalama 150 hastaya diş tedavisi uygulanıyor.

BİTLİS  - Yaklaşık iki yıl önce hizmete açılan Diş Tedavi ve Protez Merkezi, ilçe halkının yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen hastalara hizmet vermeye devam ediyor. Merkezde görevli 6 doktor ile hizmet veren Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde yapılan başarılı tedaviler bölge halkının da takdirini ve ilgisini çekiyor. Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Diş Hekimi Fatih Gül, Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin tümünü verdiklerini ve bu sayede yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Yapılan başarılı cerrahi çalışmalar neticesinde hastaların artık farklı hastanelere gitmelerine gerek bırakılmadığını kaydeden Gül, vatandaşların uygulamalardan memnun olduklarını, cerrahi müdahale olmadığı sürece dışarıya sevk yapmadıklarını ve tüm tedavilerin Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binasında uyguladıklarını kaydetti. Tatvan Devlet Hastanesi bünyesindeki Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde 6 hekim ile birlikte günlük ortalama 150 hastayı tedavi ettiklerini söyleyen Gül, “Tatvan’daki hastaların yanı sıra çevre il ile ilçelerden ve köylerden gelen hastaların mağdur olmaması adına burada her türlü ağız ve diş sağlığı tedavisi hizmetleri vermekteyiz. Ağız ve diş muayenesi, diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi, kron ve köprü protezi ile hareketli ve total protez hizmetlerinin yanı sıra diş taşı temizliği hizmetini de yürütüyoruz. Hastalarımız buradaki tedavi hizmetlerimizden oldukça memnunlar” dedi.
Sosyal güvencesi olan hastaların yanı sıra sosyal güvencesi olmayan hastalar için de ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Gül, “Sadece cerrahi müdahaleler gerektiren hastaları sevk ediyoruz. Bu nedenle sevk ihtiyacımız neredeyse yok düzeydedir. Bazı uzmanların yapması gereken işlemler olduğu zaman çevre illere ve üniversite hastanelerine sevk oluyor. Onun dışında gelen hastaların tedavileri büyük bir orada karşılanmaktadır” şeklinde konuştu.
Tatvan Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde tedavi olan vatandaşlardan Miras Kaş ise, diş tedavisi için Tatvan Diş Tedavi ve Protez Merkezi’ni tercih ettiğini belirtti. Diş çekimi yaptırdıktan sonra protez yaptırmayı düşündüğünü belirten Kaş, hastanede verilen hizmetten çok memnun olduklarını ve bu nedenle tüm çalışanlara teşekkür etmek istediğini ifade etti. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.