Tatvan’da karla mücadele çalışması

Tatvan’da karla mücadele çalışması
Bitlis’in Tatvan ilçesinde günlerdir etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve fırtınanın ardından belediye ekipleri geceli gündüzlü karla mücadele çalışması başlatıldı.

  Kar yağışının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde 21 iş makinesi ve 80 personelle vardiyalı olarak gece gündüz karla mücadelesini sürdüren Tatvan Belediyesi, bugün yağışın etkisini azalmasıyla birlikte ilçenin Cumhuriyet Caddesi ve ara sokaklarda kar temizliği çalışması başlattı. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki araçların kaldırılmasıyla başlatılan temizlik çalışması kapsamında kar yığınları kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş ile birlikte yapılan kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 21 iş makinesi ve 80 personelle vardiyalı olarak gece gündüz karla mücadelesini sürdürdüklerini söyledi. Cumhuriyet Caddesi’nin yanı sıra  ara sokak ve mahallelerde de karla mücadele çalışması yürüttüklerini kaydeden Başkan Aksoy, “Belediye olarak tüm imkanları sonuna kadar zorlayarak karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Bu anlamda 21 iş makinesi ve 80 personelle vardiyalı olarak gece gündüz karla mücadele çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bugün de karın etkisini azaltmasıyla birlikte ilçemizin Cumhuriyet Caddesi üzerinde temizlik yaptık. Buradaki kar yığınlarını kamyonlara yükleyip şehir dışına taşıyoruz. Aynı zamanda mahallelerde de çalışmalar devam ediyor. Şu an bütün cadde ve sokaklar açık durumda ve yol genişletme çalışmalarımızı da başlattık. Tüm okulların yollarını açtık ve okul bahçelerinde de kar temizleme çalışmamızı tamamladık. Kar temizleme çalışmamızda sıkıntı yaşamamak ve vatandaşların sıkıntılarına hızlı bir şekilde yanıt olabilmek için sürücülerden ricamız araçlarını gelişi güzel park etmemeleridir” dedi.

  Trafik akışı zabıta ekipleri tarafından sağlanan kar temizleme çalışmaları sabaha kadar sürerken, sürücüler de yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.