Tatvan'ın hastane çilesi!

Tatvan'ın hastane çilesi!
Tatvan Devlet Hastanesi ek binası olarak hizmet veren Kadın Doğum Servisi'ndeki doktor eksikliği yurttaşların tepkisine neden oldu.

BİTLİS - Tatvan Devlet Hastanesi ek binası olarak hizmet veren Kadın Doğum Servisi'ndeki doktor eksikliği yurttaşların tepkisine neden oldu. 


Bitlis'in 100 bine yakın nüfusa sahip Tatvan ilçesinde, Devlet Hastanesi'nin ek binası olarak hizmet veren Kadın Doğum Servisi'nde sadece 2 doktor bulunuyor. Bir kadın doğum ve bir de çocuk doktorunun dışında doktor bulunmayan serviste, oluşan kuyruklar ve hasta bekleyişleri nedeniyle adeta adım atacak yer kalmıyor. Doktor eksikliğinin kimi zaman kısa çözümlerle giderilmeye çalışıldığı; ancak bir türlü çözülün bulunmadığı serviste, bir doktorun baktığı hasta sayısı bazı günler 150'yi bulabiliyor. Çevre köy ve diğer ilçelerden gelen yurttaşların çoğu zaman muayene sırası bulamadığı hastanede, yurttaşlar uzun bekleyişlerine rağmen muayene olamadan geri dönmek zorunda kalıyor. 

Saatlerce hastanenin önünde bekleyen yurttaşlara ve hastane koridorundaki yoğunluğa dikkat çeken yurttaşlardan Şirin Türel, günde 150 hasta bakan bir doktorun ne denli sağlık hizmeti verebileceğinin soru işareti olduğuna vurgu yaptı. Duruma tepki gösteren Türel, "Yaşanan bu sorununun biran önce giderilmesini bekliyoruz. Gelen hastalar sağlıklı bir şekilde hizmet alamıyorlar. Köyden gelen hastalar ise sıra bulamadıkları için geri dönmek zorunda kalıyorlar. Hastanede iğne atsanız yere düşmez; ancak sadece bir doktor hizmet vermeye çalışıyor. Bu adeta bir skandaldır. Bunun en kısa sürede çözülmesini talep ediyoruz" dedi. 

Hastane yetkilileri ise, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek, yaşanan aksaklığın doktor atamalarından kaynaklandığını dile getirdi. (Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.