TAVANDA AYRILIK TABANDA İTTİFAK

TAVANDA AYRILIK TABANDA İTTİFAK
CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu Diyarbakır İL Başkanlığında yapılan basın açıklamasında yerel seçim ittifaklarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Haber: Harun Aytulun

Tigris Haber- CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu Diyarbakır İL Başkanlığında yapılan basın açıklamasında yerel seçim ittifaklarına dair önemli açıklamalarda bulundu.


HDP ile ittifak konusuna değinen Şaroğlu, “Şuanda HDP ile resmi bir ittifakımız yok ama taban olarak birbirine yakın iki partiyi söylemek mümkün. Bu doğrultuda tabanda birbirimizi destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen yerel seçimde işbirliğine ilişkin olarak, 4 büyükşehir hariç ağırlıklı uzlaşı sağlandı. Daha önce 21 büyükşehirde varılan mutabakata Kahramanmaraş ile birlikte 15 il üzerinde daha mutabakata varıldı.

chp-harun.jpg


İlçeler üzerinde ki mutabakatlar sürerken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İlçelerinde adaylar açıklanmaya başlandı. Daha önce altı adayın belirlendiğini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İL Başkanı Mehmet Sayın, “Parti Meclisimiz altı aday belirledi, Büyükşehir içinde üç aday adayı ile görüşüyoruz. Büyük bir ihtimalle ayın yedisine kadar Büyükşehir Belediyesi dahil bütün adaylarımızı açıklayacağız” Şeklinde konuştu.


Adaylarının Diyarbakırlı olduğunu ifade eden Kılıç, Belediyecilikte yol yapmak kaldırım yapmak artık bir icraat olarak görülmüyor. Temel amacımız sosyal bir mecra yaratmak ve bu yönde hareket ederek hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışını gerçekleştirmektir” ifadelerini kullandı.


Yaşanan Ekonomik sıkıntıların nedenini araştırmak için Diyarbakır’a gelen CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu Diyarbakır İL Başkanlığında yapılan basın açıklamasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Şaroğlu, “Bizim hedefimiz İYİ Parti ile olan ittifakı koordineli bir şekilde yürütmektir” dedi.


HDP ile herhangi bir ittifak sağlanacak mı sorusuna Şaroğlu, “Şuanda HDP ile resmi bir ittifakımız yok ama taban olarak birbirine yakın iki partiyi söylemek mümkün. Bu doğrultuda tabanda birbirimizi destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.