Taziye yemekleri bir bir kaldırılıyor

Taziye yemekleri bir bir kaldırılıyor
Gazetemizin, taziye evlerindeki yemeklerin kaldırılmasına yönelik yayınları ses getirmeye devam ediyor. Hazro’dan sonra Bismil patentli taziye evlerinde de yemek olayı kaldırıldı.

Gazetemizin, taziye evlerindeki yemeklerin kaldırılmasına yönelik yayınları ses getirmeye devam ediyor. Hazro’dan sonra Bismil patentli taziye evlerinde de yemek olayı kaldırıldı. Bugün bölgedeki derneklerin ortak karar alması bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu’da sömürü aracı haline gelen, taziye sahipleri için büyük bir ekonomik külfet haline gelen taziye yemekleri tarihe karışıyor. Gazetemizin gelen şikayetler üzerine yaptığı haberler ve bu konuda yürütülen çalışmalar olumlu sonuçlar vermeye başladı. Hazro patentli taziye evlerinden sonra Bismil adını taşıyan taziye evlerinde de yemek verilmesi yasaklandı. Alınan karar gereği Bismil patentli taziye evlerinde bundan sonra yemek verilmeyecek.

‘Tüm taziye evlerinde kaldırılsın’

Derneklerin bu konuda aldığı kararlar, yemek olayından rahatsız ve mağdur olan yurttaşları memnun etti. Yurttaşlar, tüm taziye evlerinde bu uygulamanın kaldırılmasını istiyor.

Bugün bölgedeki taziye evlerinin toplanarak bu konuda önemli bir karar alması ve tüm taziye evlerinde yemek olayını kaldırması bekleniyor. Konuyla ilgili toplantıdan sonra basına açıklama yapılacağı kaydedildi.

Saffet AZBAY/ÖZE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.