Tedirgin oluyorlar

Tedirgin oluyorlar
Hakkari Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurdun önünde yıllar önce seyyar karakol kuran özel harekat timleri, öğrencileri ve esnafı tedirgin ediyor.

HAKKARİ -  Hakkari Üniversitesi bünyesinde öğrenim gören ve 500'ün üzerinde öğrenci barındıran Merzan Mahallesi'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünde seyyar karakol kuran özel harekat timlerinden öğrenciler de çevre esnafı da tedirgin oluyor.  

tedirginlik-3.jpg

Geçitli köyü yolu üzerinde bulunan yurtta kalan öğrenciler konuyla ilgili rahatsızlıklarını daha öncesinde defalarca resmi kurumlara yaptıkları başvurular ve eylemlerle dile getirmeye çalıştıklarını, fakat girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyledi. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Berfin Turan, 3 yıldır aynı yurtta ikamet ettiğini ve 3 yıldır da eğitim-öğretim dönemi boyunca aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Aynı zamanda Colemerg Öğrenci Derneği üyesi olduğunu belirten Turan, üniversiteye geldiğinden bu yana özel harekat timlerinin yurt binasının önünden kaldırılması için çok sayıda imza kampanyası, suç duyurusu, kamu görevlileri ile görüşme başta olmak üzere basın açıklaması ve yürüyüşler yaptıklarını, fakat sorunlarının halen giderilmediğini ifade etti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.