Tek bir sloganımız var

Tek bir sloganımız var
Türkiye’nin 51 ilinde 85 noktada şubesi bulunan Yediiklim Okulları’nın Diyarbakır kampüsünde görev yapan eğitimcilerin aynı zamanda çeşitli branşlarda ders kitapları ve kitap seti yazması dikkat çekiyor.
Dilek AKIN-ÖZEL HABER

Okulda matematik dersleri İngilizce anlatılırken, okul bünyesindeki dil bölümü de yine Türkiye’deki özel eğitim kurumlarında bir ilki oluşturuyor. Türkiye’nin program geliştirme alanındaki iki uzmanından biri olan İsmail Timur da yine Diyarbakır Yediiklim Okulları’nda görev yapıyor. Okul müdürü Murat Şehir,”Hedefimiz iki yılda bölgenin en iyi okulu olmaktır. Dershanecilikten sonra okullaşmada da fark yaratacağız” diyor.

Eğitim sektöründe 15 yılı dershanecilik ve son iki yılı okullaşma olmak üzere 17 yıldır yer alan Yediiklim Okulları, Diyarbakır ve İzmir merkezli olarak başladığı bu serüvende şimdi 51 ilde 85 noktada faaliyet gösteriyor. 2001’de KPSS, DGS, Ales, Adli İdari Hakimlik sınav kursları üzerine dershane olarak eğitim sektörüne giriş yapan Yediiklim Okulları, daha sonra bu çalışmalarını özel okula dönüştürdü. Diyarbakır kampüsü, 21 bin metre karelik kapalı alan üzerinde bina mimarisi ergonomik güvenlikli okul konseptine uygun olarak inşa edildi.

Modern teknoloji şartlarına göre inşa edilen okulun fiziki koşulları bakımında ülkenin en iyilerinden olduğunu belirten okul müdürü ve kurucusu Murat Şehir, okuldaki dersliklerin yanı sıra spor alanlarının da nizami ve modern şekilde planlandığını kaydetti.

 

“Teknolojinin tüm imkanlarından yararlandık”

 Şehir,”Okulumuzu özenli şekilde ve özel ilgi göstererek inşa ettik. Modern bir eğitim kampüsünde olması gereken her şeyi yaptık. Teknolojinin tüm imkanlarından yararlandık. Öyle ki spor tesislerini dahi federasyonların belirlediği kriterlere göre yaptık. Okulumuzda 500 kişilik modern ve dev bir konferans salonu, biri 2 metre 40 santimlik olimpik olmak üzere iki yüzme havuzu, iki futbol sahası, tenis kortu, spor salonu, voleybol ve basketbol sahaları, satranç alanı bulunmaktadır. Bu tesislerde kullanılan malzemeler, profesyonel sporun ve kulüplerin bile ötesindedir. Yine okul kampüsünde çok ciddi yeşil alana yer verdik” dedi.

 

“Öğretmen ücretlerinde Türkiye’nin en iyisi bizim bölgemizdir”

Okul bünyesinde 173 personel istihdam edildiğini belirten Şehir’in bölgedeki özel okul öğrenci fiyatları ve eğitimcilere verilen ücretle ilgili önemli bir iddiası var. Şehir,”Sadece bizde değil bölgedeki diğer eğitim kurumlarında da öğrencilerden alınan ücretler Türkiye şartlarının çok altındadır. Yine eğitimcilere ödenen ücretler bakımından da Türkiye şartlarının üzerindeyiz. Kaliteden asla ödün vermiyoruz. Bizim için her şey para kazanmak olmayıp esas amacımız bölgedeki eğitimin kalitesini yükseltip yetişmiş insan gücüne katkıda bulunmaktır. Özel eğitimin önemli sorunları var elbette. Bizler de bu gemideyiz ve sorumluluk almak zorundayız. Diyarbakır’da bu amaçla diğer okulların da katılımı ile Diyarbakır Özel Okul Derneği kuracağız” ifadelerini kullandı.

 

Yüzme ve paten dersleri zorunlu

Eğitimin yanı sıra spora, sanata ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine de önem verdiklerini anlatan Şehir,”Okulumuz bünyesinde spor kulübü kurduk. Birçok spor branşında faaliyet göstereceğiz. Bu konuda tesis ve uzman eğitimci antrenör avantajımız var. Okulumuzda birçok öğrencimiz bilimsel çalışma yapıyor. Bu konuda ulusal ve uluslar arası alanda elde ettiğimiz başarılar var. Yüzme ve Paten derslerini zorunlu hale getirdik. Yüzme hepimizin bilmesi gereken bir spor olup paten de yine hızlı düşünmeyi ve karar vermeyi etkin kılıyor. Spor alanlarında  ve spor malzemelerinde kaliteyi daima üstte tutuyoruz. Çocuklar, sporu yaşam biçimi haline getirsin istiyoruz. Zaten ülke olarak sporda geri kalmamızın en önemli nedenlerinden biri insanlarımızın sporu gündelik hayatın bir parçası olarak görmemesidir. İzleyici olmaktan çok sporu yapan bir toplum haline gelmeliyiz. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da geçen yıl Hazro’da üç okulun yenilenmesi çalışmasını gerçekleştirdik, üç okula giyim ve kırtasiye desteğinde bulunduk” dedi.

 

“Önce öğretmen, sonra öğrenci yetiştiriyoruz”

Okuldaki eğitimci kadrosunun aynı zamanda alanlarında akademik çalışma yapan ve kitap yazan isimler olduğunu vurgulayan Şehir,”Ekibimizin tamamı akademik düzeyde üretim yapan, kitap yazan kişilerdir. İşin mutfağında yetiştik. İşi sahada öğrenip yetişen insanlarız. Batıdaki meslektaşlarımızın kitap yazma yeteneği ve bilgisi bizden daha iyi değil. Onlar bu alanda bizimle yarışamazlar. Diyarbakır’da hazırladığımız kitapları, yayınları Türkiye’ye ihraç edip yaygınlaştırıyoruz. Yediiklim, Bilim Yolu ve Shadow yayınları gibi yayınları biz hazırlıyoruz. Dil eğitiminde 24 hoca ile çalışıyoruz. Bunların dördü akademisyenlerden oluşuyor. Biz aynı zamanda hoca yetiştiriyoruz. Fuat Başkan ve Yeşim Fidan hocalarımız akademisyen hoca unvanlarıyla hocalarımızı yetiştiriyor. Öğrencilerden önce öğretmenlere ders veriliyor.

 

Eğlenceli Matematik ve program geliştirme

Haftada 5.5 gün eğitim veriyoruz okulda öğrencilerimize. Malum Matematik’te sıkıntı yaşayan bir bölgeyiz. Bunu kırmak için matematiği eğlenceli hale getiriyoruz. Zafer Yılmaz ve Murat Akgün hocalarımız “Oyunlarla Matematik Öğreniyorum” ismiyle kitaplar hazırlıyor. Bunlar hem kendi okulumuzda hem Türkiye’nin diğer bölgelerinde ders kitapları olarak okutuluyor. Çocuklar oyun oynayarak matematiği öğreniyor. Yine Türkiye’de program geliştirme alanındaki iki uzmandan biri olan İsmail Timur bizimle çalışıyor. Türkiye’nin önemli markalarından olan Galatasaray ile de Temmuz 20192a kadar anlaşmamız var” şeklinde konuştu.

 

“Matematik derslerini İngilizce veriyoruz”

Okulda verdikleri kaliteli eğitimle öğrencileri aynı zamanda okul sonrasındaki mesleki yaşama da hazırladıklarını ifade eden Murat Şehir, anaokulundan itibaren 10 saatlik dil dersi verdiklerini ve aynı zamanda Türkiye’de İngilizce dil bölümü olan tek okul olduklarını dile getirdi. Şehir,”Dershanecilik yaptığımız yıllarda 2006-2014 yılları arasında kesintisiz olarak Türkiye’de ilk üç’te olduk. Yediiklim grubun bünyesindeki kurslar ve dershanelerin başarısı devam ediyor. Geçen yıl üniversite giriş sınavlarında Türkiye’deki 142 birincinin 3’ü bizden çıktı. Türkiye’de İngilizce dil bölümü olan tek okuluz. Matematik dersini İngilizce olarak veriyoruz. Bu konuda özel sınıf oluşturduk. İngilizce’yi öğrenciler için yaşam biçimi haline getiriyoruz. Öğrenciler, bir zorunluluktan dolayı değil de severek öğreniyor. Uygulamalı İngilizce derslerini videolu derslerin desteğiyle veriyoruz. Yoğunlaştırılmış dil uygulaması ve İngilizce programı uyguluyoruz.

 

Yemekhane ve kantin koşullarımız son derece hijyenik. Düzenli olarak denetimden ve kontrolden geçiriyoruz. İnsanlar genelde bunu istemez ama biz kontrol için ilgili kurumları çağırıyoruz. Okulun ısıtma ve soğutma sistemlerinde de aynı titizliği, teknolojik kaliteyi esas alıyoruz. Özel eğitim alanında yer alan tüm meslektaşlarımıza saygılıyız. Onlar da sonuçta bu işin birer paydaşı ve emektarı, hepsinin emeği ve hedefi var. Asla polemiklere girmeyiz. Aksine dayanışma halinde olmak isteriz. Çünkü bölgemizde eğitimin kalitesi ne kadar yükselirse bizler de o derece kazanırız ve başarılı oluruz. Ama bizim önemli bir sloganımız var; öğretmenin öğretmeni. İki yıl içinde bölgenin en iyisi olmayı hedefliyoruz. Hedefimiz iki yılda bölgenin en iyi okulu olmaktır. Dershanecilikten sonra okullaşmada da fark yaratacağız” ifadeleriyle röportajı tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.