Tekstil Atölyesi’nde kadınlar öğreniyor, üretiyor

Tekstil Atölyesi’nde kadınlar öğreniyor, üretiyor
Kadın istihdamını artırmak için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı iki Tekstil Atölyesi’nden 16 kadın faydalanıyor. Kadınlar, yaklaşık bir aydır eğitim aldıkları atölyede ürettikleri ürünleri satışa sunmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, kentte kadın istihdamını artırmak için Yeniköy DİKASUM Şubesi ve Hani Kadın Merkezi’nde Tekstil Atölyesi açtı. 16 kursiyerin faydalandığı Tekstil Atölyesi’nde kadınlar, uzman eğitmen eşliğinde ilk etapta nevresim, çarşaf, yatak örtüsü ve nevresim takımı gibi ev tekstil ürünlerini dikmeye başladı. Daha sonra ise günlük yaşamda giyilen kıyafetlerin kesim ve dikim işlerini öğrenecek olan kadınlar ilk diktikleri tekstil ürünlerini satışa sunmaya hazırlanıyor.

 

Kadınlar uzman eğitmenler eşliğinde öğrenmeye devam ediyor

 

Çalışma hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikalar Daire Başkanlığı Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürü Fatma Esmer, iki Tekstil Atölyesi’nde 10 adet dikiş makinesi üzerinde kadınların tekstil işlerini uzman eğitmenler eşliğinde öğrenmeye devam ettiğini ifade etti. Esmer, “Kadınlar kursu tamamladıktan sonra kendi atölyelerini kurma ve kooperatif oluşturma konusunda Kadın Politikaları Daire Başkanlığı olarak yardımcı olacağız.” dedi.

 

Dezavantajlı kadınlar faydalanıyor

 

Yeniköy ve Hani’de açtıkları Tekstil Atölyesi’nden daha çok dezavantajlı kadınların faydalandığını vurgulayan Esmer, “Bize daha önceden başvuruda bulunan kadınlarımız vardı. Tekstile ilişkin eğitim almak istediklerini belirtiyorlardı. Bizler bu kadınlara kurs vereceğiz. Ayrıca Sur’da ikamet eden ve daha sonra göç eden kadınlarda bu kurstan faydalanacak.” şeklinde konuştu.

 

Atölyeleri artıracağız

 

DİKASUM Yeniköy Şubesi’nde açtıkları atölyeden 11 kadının, Hani Kadın Merkezi’ndeki atölyeden ise 5 kadının faydalandığını kaydeden Esmer, atölyede eğitimlerin tamamlanmasının ardından kadınların ürettikleri ürünleri semt pazarlarında satacağını, ekonomik getirilerini kendi aralarında paylaşacağını söyledi. Esmer, kadınların çarşaf, yatak örtüsü ve nevresim takımı gibi ürünlerden sonra günlük kıyafet dikimlerini yapacağını belirtti. Esmer, atölye sayısını artıracaklarını sözlerine ekledi.

 

Atölyeye katılan kadınlar memnun

 

Atölyenin açılmasıyla çalışmaya başladığını ve çok memnun olduğunu dile getiren Cemile Ay, işsiz olduğunu, atölyenin kendilerine hem maddi hem manevi katkı kazandırdığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.