Tekvandonun sultanı döndü

Tekvandonun sultanı döndü
Kazandığı başarılarla dikkat çeken Özlem Ulaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan memleketi Diyarbakır’a transfer oldu.

Y.Güneydoğu Kulübü Başkanı Nasıranlı, bir yandan yeni yetenekler yetiştirirken, diğer yandan Özlem gibi sporcuları transfer ederek bu konuda vizyon ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Dünya Kupası’na katılan tek Diyarbakır’lı

Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’na katılan tek Diyarbakırlı kadın tekvandocu olan Özlem Ulaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden memleketine transfer oldu. Yeni Güneydoğu Kulübü,bir yandan alt yapıdan yeni yetenekler çıkarmaya çalışırken, diğer yandan Özlem gibi önemli kariyere sahip sporcuları transfer ederek vizyon oluşturmayı hedefliyor.

Kulüp başkanı Cevdet Nasıranlı, Diyarbakır’ın çok genç nüfusu sahip olduğunu belirterek, kentte spora ve sporcuya büyük katkıların sunulması gerektiğine dikkat çekti.

‘Yeniden kentimize kazandırıyoruz’

Diyarbakır’da birçok alanda derece yapabilecek yetenekli genç ve çocukların olduğunu vurgulayan Nasıranlı, “Yeter ki genç ve çocuklara yönelik yatırım yapalım. Onlara fırsat verdiğimiz zaman sportif anlamda kentimizin adını yukarılara taşıyacakları ortada” ifadelerini kullandı. Özlem Ulaş’ın başarılı bir sporcu olduğunu girdiği şampiyonalarda birçok kez kanıtladığına da işaret eden Nasıranlı, “Ne yazık ki yeteri kadar destek bulamadıkları için Özlem gibi başarılı sporcularımız başka kentlerdeki kulüplere transfer oluyorlar. Ancak biz Özlem ve diğer sporcularımızı yeniden kentimize kazandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Bu kentin sporcularının, bu kentin adını yukarılara taşıması için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

 

‘Özlem, kulübümüze çok şey katacak’

Antrenörü Haci Özbilek, Ulaş’ın tekrardan yuvaya dönüş yapmasının Diyarbakır tekvandosu ve sporcuları açısından oldukça önemli olduğunu belirterek,sponsorluk için de şirketlerle görüştüklerini söyledi. Özbilek, “Özlem, deneyimleriyle kulübümüze ve ilimize çok şey katacaktır. Umarım böyle bir değeri sahiplenir ve alt yapıdan yeni Özlemlerin yetişmesine vesile oluruz. Bu vesileyle kulübün son dönemdeki sıçrayışına katkıları olan başkan Cevdet Nasıranlı’ya teşekkür ediyoruz. Özlemin tekrardan uluslararası alanda boy göstermesi için kulübün dışında sponsorluk ile ilgili bizimle irtibata geçen şirketlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Umarım en kısa zamanda en doğru kararı verip sponsorluk anlaşmasını imzalarız” dedi.

 

 

 

 

Önemli bir kariyere sahip

Kariyerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Gaziosmanpaşa ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına çıktığı müsabakalarda oldukça başarılı bir grafik çizen Ulaş, geçen yıl İzmir’de düzenlenen Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu olarak ses getirmişti.

Daha önce de Çin'de yapılan Dünya Kupası'nda üçüncülük, Tunus'ta yapılan Akdeniz Kupası ile Hollanda yapılan Avrupa turnuvasında ikincilik ve Almanya'da yapılan şampiyonada da üçüncülük elde eden Ulaş, defalarca genç ve A milli takımda şampiyonalarına da katılarak önemli kariyer kazanmıştı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.