Telefonlara cevap vermeyen Karadağ basını suçladı

Telefonlara cevap vermeyen Karadağ basını suçladı
Telefonlara cevap vermeyen Karadağ basını suçladı

 

Haber: Özcan YILDIZ

Cevap hakkını kullanmasına imkan tanımak ve iddialarla ilgili düşüncelerini almak amacıyla defalarca aramamıza rağmen telefonlara cevap vermeyen DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ’ın basını tek taraflı haber yapmakla eleştirmesi şaşkınlık yarattı. 3-4 gün önce işe alınıp daha sonra işten çıkarılan işçilerle ilgili konuşmayan Karadağ,  krize neden olan Kocaeli’li gazeteciyi tanımadığını söyledi, yazılan yazıdaki iddialara tepki gösterdi.

Günler Sonra Konuştu Ama İşten Çıkan İşçilere Değinmedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde krize neden olan,Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’in görevden alınmasına ve DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ ile Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla arasında da gerginliğe,istifa talebine ve Karadağ’ın imzasıyla işe alınan 100 işçinin işten çıkarılmasına neden olan çalkantı ile ilgili süreç ve belirsizlik devam ediyor. DİSKİ Genel Müdürü Karadağ,dün yazılı açıklama yaptı ancak 3-4 gün önce işe alınıp bu krizin hemen akabinde işten çıkarılan işçilerle ilgili konuşmadı. Karadağ,Kocaeli’li gazetecinin yazdığı yazı ile ilgisi olmadığını savundu,söz konusu gazetecinin yazdıklarına da tepki gösterdi.

‘Devlet Zarar Görmesin Diye Sessiz Kaldım’

Bugüne kadar neden sustuğunu ilginç ifadelerle savunan Karadağ,”Büyük Kocaeli Gazetesi köşe yazarı Yüksel Ercan tarafından 30 Ekim 2017 tarihinde “Diyarbakır’da 12 saat” ve 31 Ekim 2017 tarihinde kaleme alınan “Diyarbakır'daki Kocaelililer” yazılarının ardından kentimiz Diyarbakır’da yayın yapan yerel gazetelerde DİSKİ Genel Müdürü olarak şahsıma ve kurumuma odaklanan yazılar nedeniyle açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. Bugüne kadar sessiz kalmamın tek nedenimin; devletimizin hassasiyetlerini gözetmek ve kurumlar arası işleyişe herhangi bir zeval vermek istemememden kaynaklandığının bilinmesini isterim” dedi.

 

 

‘Diyarbakır Bizi Bağrına Bastı’

Kendisinin bu göreve Cumali Atilla’nın getirdiğine dikkat çeken Atilla,”Hatırlanacağı üzere Diyarbakır’a geçtiğimiz yılın kasım ayında, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumali Atilla’nın talebiyle, benim için onur vesilesi olan bu göreve atandım. Benim için kutsal addettiğim bu görev, hem Diyarbakır’ı altyapı bakımından kalkındırmak hem de ihtiyacı olan yatırımlara kavuşturmak bakımından önemli bir fırsattı. Diyarbakır gibi on bin yıllık, onlarca medeniyetin beşiği, dünyayı değiştirme kudretine sahip bu kadim kentte hizmet etmek aynı zamanda bir çağa, bir tarihe tanıklık etmek; taş üstüne bir taş daha koymak, sokaklarına bir nefes de olsa çare olmak, memleketimizin ışığı çocuklarımıza bir nebze de olsa geleceği işaret etmek demekti” ifadelerini kullandı.

 

 

“İlk geldiğim günden beri Diyarbakır ve Diyarbakır halkı beni bağrına bastı. Bu dostane sarılmadan, kucaklaşmadan ötürü tüm Diyarbakır halkına en kalbi duygularımla teşekkür etmek isterim” diyerek sözlerine devam eden Karadağ,son günlerde bazı yerel basın yayın organlarında, Büyük Kocaeli Gazetesi köşe yazarı Yüksel Ercan’ın kaleme aldığı iki yazı sonrasında kendisine yöneltilen iddia ve eleştirilerin haksız bir yaklaşımın ürünü olduğunu ifade etti.

‘Yüksel’i Davet Etmedik,Vali Beyi Tebrik Eden Heyetle Geldi’

Karadağ,”Öncelikle belirtmem gerekir ki, bazı yayın organlarında iddia edildiği gibi Büyük Kocaeli Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Sayın Yüksel Ercan’la şahsi herhangi bir münasebetim bulunmamaktadır. Kendisi, ifade edildiği gibi benim misafirim olarak gelmemiş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki geniş bir heyetle birlikte 27 Ekim Cuma günü Diyarbakır Valimiz Sayın Hasan Basri Güzel’e “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuşlardır. Karaosmanoğlu’na bu ziyarette Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, DYP Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve Başkan Danışmanı Ömer Polat eşlik etmişlerdir.Ben de, söz konusu gün ev sahibi heyetin bir üyesi olarak heyetle birlikte çeşitli projeleri yerinde görmek üzere bazı programlara katıldım. Ziyaret sonrası Sayın Yüksel Ercan tarafından kaleme alınan yazıların, üzülerek belirtmem gerekir ki, şahsımla ve kurumumuzla hiçbir ilgisi yoktur” dedi.

‘Yüksel’in Yazısı Gerçeklerden Uzak Ve Kabul Edilemez’

Karadağ,gazeteci Yüksel’in yazısındaki ifadelerin gerçeklerden uzak olduğunu anlattı. Karadağ,şöyle devam etti;”Yazılarda tarafımdan ifade edildiği iddia edilen cümlelerden, bu kentin bir hemşehrisi olarak son derece rahatsız olduğumu belirtmek isterim. Söz konusu yazılar maksadını aşan, kentimizi yok sayan, hassasiyetlerimizi görmezden gelen şehrimiz hakkında gerçeklerden uzak bilgiler içermektedir. Yazıları, şahsım üzerinden Diyarbakır’a yapılan bir saygısızlık olarak gördüğümü söylemeliyim. Yukarıda da belirttiğim gibi Yüksel Ercan’la Kocaeli’de bulunduğum süre içerisinde bir tanışıklığım olmamıştır. Ziyaret esnasındaki tanışıklığım ise bir ev sahibi olarak gösterdiğim konukseverliğin ötesinde değildir.Beni üzen diğer bir konu ise Diyarbakır’da yayın yapan yerel bazı gazetelerde, bu yazı üzerinden şahsımı hedef alan haberler ve yazıların yayınlanmış olmasıdır. Haberleri kaleme alan gazeteci arkadaşlarımın tarafımı arayarak haberde eşitlik ilkesini gözetmelerini beklerdim. Ne yazık ki, Kocaeli’den sorumsuzca yazılan bir yazıya Diyarbakır’dan öfkeyle karşılık verilmiş, ancak yazılanlarla herhangi bir ilgisi olmayan şahsım ve kurumum sorunların merkezine yerleştirilmiştir.”

‘Maalesef Hizmetlerimiz Gölgede Kaldı’

Diyarbakır’da yaptıkları hizmetlerin bu yazının gölgesinde kalmasına üzüldüğüne dikkat çeken Karadağ,”Hülasa; kentimiz Diyarbakır’ın altyapısına, geleceğine ilişkin yaptığımız ve yapacağımız yatırımlar, maalesef mesnetsiz iddiaların gölgesinde kalmıştır. Diyarbakır’da görev yaptığım ilk günden bu yana geçmişte yapılan çalışmaları takdir ederek, görevimizi farklı inançların, siyasi fikirlerin ve kimliklerin ayrıştırıcı değil bilakis birleştirici gücünden feyz alarak yapmaya çalıştım. Bana verilen görev süresi boyunca üzerime düşen vazifeleri layığıyla yerine getirmeye çalıştım. Beni hemşehrisi olarak bağrına basan tüm Diyarbakır’a ve Diyarbakırlılara hizmet etmeye bundan sonra da devam edeceğim. Dileğim bundan sonra kentimizin geleceğine, kalkınmasına hep beraber, elbirliğiyle sahip çıkmaktır.” İfadelerini kullandı.

 

 

   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.