TELEFONU KAPALI DİYE İŞTEN ÇIKARDILAR

TELEFONU KAPALI DİYE İŞTEN ÇIKARDILAR
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde tatlı imalathanesinde çalışan bir kişi, izinli olduğu gün telefonu kapalı olduğu için işten çıkartıldığını ileri sürerek pankart açıp eylem yaptı.

Yaklaşık 10 saat süren eylem, patronların gelmesiyle sona erdi.
1 yıldan beri ilk kez izin kullanmak isteyen Ali E., köyde olduğu için telefonu çekmedi. İş yerinden Ali E.’yi arayan yetkililer, çalışana ulaşamayınca, işten çıkışını verdi. Patronlarına tepki göstermek amacıyla Ali E., bugün Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yan tarafına dövizler asarak eylem başlattı.
İHA muhabirine konuşan Ali E., 1 yıldır tatlı imalathanesinde çalıştığını söyledi. Ali E., "Hiç izin kullanmadım. Hafta sonu tatil veya bayram tatili yoktu. İnsanlık muamelesi görmüyorduk. Pazar günü işe gelemeyeceğimi söyledim. Tamam dediler bu sabaha kadar bir şey yoktu. Sabah işe gittim ama işten çıkarıldığımı duydum. Sebebini sordum 'telefonun kapalı' dediler. Bu eylemi yapıyorum. Vicdansızlara karşı yapıyorum bunu aslında. Köyde kalıyorum ben dün havalar kötüydü. Yıldırım çarpmış baz istasyonları bozulmuş. Devam edeceğim. Sabahtan beridir buradayım kalmaya da devam edeceğim. Bakmakla hükümlü olduğum 9 kardeşim var askeri ücretle çalışıyordum. Küçük bir kızım var 8 aylık, 3 yıllık evliyim halen borçlarım var. Her ay ödediğim banka borçlarım vardır. İşsiz kaldım" dedi.
Bir süre eylemine devam eden Ali E., patronların yanına gelmesiyle eylemine son verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.