Temelli'den Soylu'ya istifa çağrısı: Bayram kutlayacağına suçluları yakala

Temelli'den Soylu'ya istifa çağrısı: Bayram kutlayacağına suçluları yakala
Temelli, Urfa'da bayram ziyareti gerçekleştirdi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ramazan Bayramı arifesinde Urfa'nın Suruç ilçesinde 4 kişinin öldüğü olayın aydınlatılamamasını eleştirdi. Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, "Kutlanacak bir bayram yok, gözaltına alınacak suçlular var. Sen oraya buraya gidip bayram kutlamasına katılacağına önce bu suçluları yakala" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli , beraberinde partisinin milletvekilleri ve üyeleriyle bayramlaşmak için Urfa'ya geldi. HDP Haliliye İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde partililere hitap eden Temelli, Ramazan Bayramı öncesi Suruç'ta AKP'li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinden 3 kişinin öldürüldüğünü hatırlattı. Olayın aydınlatılamadığını ve suçluların korunduğunu kaydeden Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdiği konuşmasında şöyle dedi: 

"Bayram vesilesiyle bir araya geldik. Bayram yakınlaşmadır, kucaklaşmadır. Bayram acıların birlikte dindirilmesidir. Bayram yüzleşmedir, umuttur ama ne yazık ki bu bayramda da yine bu güzel duygulardan uzağa düştük. Çok büyük acılar yaşadık. Bu acılara son vermenin yolu yine birlikte mücadelemizden, yan yana gelmemizden geçiyor. Bugün karşı karşıya kaldığımız bu iktidar bu topraklara, bu coğrafyaya acıdan, zulümden, savaştan, şiddetten başka bir şey vermiyor. Çok değil bundan 2 ay önce yine burada, Suruç'ta Şenyaşar Ailesi'ne de bu acıyı verdiler. Suçlular ortaya çıkarılmış değil. İçişleri Bakanı meydan meydan dolaşıyor, bize hakaret ediyor, bize saldırıyor, bizi düşmanlaştırıyor, sonra da diyor ki 'Bayramınız kutlu olsun'. Hayır, kutlanacak bir bayram yok, gözaltına alınacak suçlular var. Sen oraya buraya gidip bayram kutlamasına katılacağına önce bu suçluları yakala. 2 ay geçmiş olmasına rağmen Şenyaşar Ailesi'nden yitirdiğimiz 3 arkadaşımızın faillerine ulaşılmamış olunmasından dolayı İçişleri Bakanını istifaya davet ediyorum." 

ŞENYAŞAR AİLESİNE ZİYARET

Temelli, eşini ve 2 çocuğunu kaybeden Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Temelli, "Bu ülkede AKP var diye adalet yok. Bu iktidarın suç hanesine Şenyaşar ailesi de yazılmıştır. Biz bu zalimliğe karşı ailenin daima yanında olacağız. Şenyaşar ailesi yalnız değildir” dedi.

Yıldız'ın yakınlarının hastanede öldürdüğü Esvet Şenyaşar'ın kardeşi Osman Şenyaşar ise olayın üzerinden iki ay geçmesine rağmen adaletin tecelli etmediğini söyledi. Kendileri üzerinde devlet baskısı olduğunu dile getiren Şenyaşar, polisin kendileriyle uğraştığını kaydetti. Gece saat 03.00’te evine baskın yapıldığını paylaşan Şenyaşar, “HDP’den uzaklaşmamız için baskı yapıyorlar. İçeride olan kardeşlerden birini daha kısa sürede bırakırız sözünü veriyorlar. Tersini yaparsanız daha kötü olur diyorlar. Beni tehdit edenleri savcılığı ilettim ama hiçbir şey olmuyor. Yeğenlerim Fadıl ve Adil'i katledenler elini kolunu sallayarak geziyor. Yargı zalimin yanında, bizim yanımızda değil. Cumhurbaşkanı bunu mutlaka biliyordur. En azından tarafsız bir soruşturma yapılsın. Kim suçluysa ortaya çıksın. Bu yapılanları anlamak mümkün değildir. İnşallah yaptıkları yanlarına kar kalmaz” diye konuştu. (demokrat haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.