Temizlik çalışmaları devam edecek

Temizlik çalışmaları devam edecek
Kentin bulvar ve caddelerinin daha temiz görünmesi için Kurban Bayramı’ndan önce çalışma başlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yaşar Kemal Caddesi’nde (Ekinciler) temizlik çalışması yürüttü.

Kurban Bayramı öncesinde kentin daha temiz bir görünüme kavuşması için bulvar ve caddelerde çalışma başlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, gece saatlerinde Yenişehir ilçesi Yaşar Kemal Caddesi’nin (Ekinciler) 2 yönünü ve kaldırımları tazyikli su ile yıkayarak temizledi. Çalışmadan önce zabıta ekipleri cadde kenarına park eden araçları yaptıkları anonslarla kaldırdı. Temizlik ekipleri ilk olarak cadde ve kaldırımları çöplerden arındırdı. Toplanan çöpler araçlarla çöp depolama sahasına nakledildi. Çöplerin arındırılmasının ardından temizlik ekipleri 2 araçla cadde ve kaldırımı tazyikli su ile yıkadı. Yaşar Kemal Caddesi’nin ardından ekipler, Evran Caddesi’nin gidiş ve geliş yönünü ve kaldırımlarını da tazyikli suyla yıkayarak temizledi.

 

Kurban Bayramı öncesinde başlayan temizlik çalışmalarında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Bağlar Kamışlo Bulvarı, Evrim Alataş Caddesi, Yenişehir ilçesi Şehitlik ile Mehmet Akif Ersoy Caddelerini, Sur ilçesi Gazi, Melikahmet Caddeleri, Turistik Caddesi’nden Mardinkapı Mezarlığı’na kadar olan bölüm ve Ulu Camii Meydanı’ndan Mardinkapı’ya kadar olan alan kaldırımlarda dahil olmak üzere tazyikli suyla yıkandı. 3 araç ve 3 ekibin görev yaptığı çalışmalar yaz ayları boyunca devam edecek.

Normal rutin temizlik ve çöp toplama çalışmalarını kent genelinde saat 22.00’a kadar sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı tatili süresince temizlik çalışmalarına aksatmadan devam ediyor. Ayrıca kentin ana arterlerinde çalışan yol süpürge araçları sabah, öğle ve akşam olmak üzere gece 03.00’a kadar çalışmalarını sürdürüyor.(Kaynak: Büyükşehir Belediyesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.