TEOG’UN ‘SÜPER’ ŞAMPİYONLARI

TEOG’UN ‘SÜPER’ ŞAMPİYONLARI
Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG sistemimin kaldırıldığını açıkladı. Ancak kaldırılan TEOG’ta Diyarbakır’ın dikkat çekici başarı hikayeleri de var.

 

Mezopotamya Koleji’nden 2 öğrenci 500 tam puan ve 2 öğrenci de sadece bir soru yanlış yapıp tam puana yakın puan alarak Türkiye’nin Süper Liseleri arasında yer alan Galatasaray ve Çapa Fen gibi liselere yerleşti.

TEOG Sistemi Kaldırılıyor

Eğitimde son yıllarda uygulanan ve öğrencilerin aldıkları puanlara göre orta okuldan liselere geçişini sağlayan TEOG sistemi kaldırıldı. Eğitimciler,bu sistemin bu sene mi yoksa gelecek sene mi kaldırılacağını tartışırken,Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları dahil kimse net bir bilgi paylaşımı yapamıyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEOG’u kaldıracaklarına ilişkin açıklaması ile başlayan,Başbakan Binali Yıldırım’ın da destek vermesi ve bakanların bu konudaki açıklamaları ile ısınan TEOG sendromunun birkaç gün inde netlik kazanacak gibi görünüyor.

 

 

 

 

TEOG’ta Rekor Başarı Hikayeleri

‘Faydalı mı faydasız mı ?’ tartışmaları yapılan TEOG’ta Diyarbakır’ın dikkat çekici başarı hikayeleri var. Bazı özel eğitim kurumları,bu sınavda rekor başarı sağlayan öğrencileri Türkiye’nin eğitim alanında marka olmuş ‘Süper Liseleri’ne sokmayı başardı. Bu okulların başında Mezopotamya Koleji geliyor. TEOG’ta tüm soruları doğru cevaplandırarak 500 tam puan alan Servan Çakırtekin ve  Zeynep Akalın ülke sıralamasının başında yer alan Galatasaray Lisesi’ne yerleşti.

Sadece 1 soru yanlış yaparak tam puana yakın puan alan öğrencilerden Melisa Bayar,Çapa Fen Lisesi’ne; aynı başarıyı sağlayan Mine Kılıç ise İstanbul Atatürk Fen Lisesi’ne okuma hakkı kazandı.

 

 

‘Bizim İçin Esas Olan İnsan Yetiştirmek’

Mezopotamya Koleji,eğitimdeki başarısı ve yeni eğitim yılı için açıklama yaptı. Açıklamada,”2006 yılından bu yana hizmet veren Mezopotamya Eğitim Kurumumuz ülkesini ve değerlerini seven,kendine güvenen idealist bir gençlik yetiştiriyor. 11 yıldır onlarca güzel ve saygın eğitim kurumuna ;Galatasaray Lisesi’nden Kabataş Erkek Lisesi’ne,Cumhuriyet Fen Lisesi’nden hatırı dayılır bir çok Anadolu lisesine öğrenci yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Yine dereceyle bir çok eğitim kurumuna giren öğrencilerimiz mevcüt.Bununla birlikte saygın,ahlaklı,ilkeli ve duruşunu hiç bozmayan kurumumuz,öğrencinin sosyal yönünü geliştirirken,yaşamda önüne çıkabilecek güçlüklerle nasıl baş edebileceğini yaşayarak öğretiyor. Bu anlayışımız devam edecek” denildi.

Dilek AKIN/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.