Tepe savaşını YPG kazandı

Tepe savaşını YPG kazandı
Suriye'de PYD kontrolünde ki Kobani'yi 40 gündür kuşatma altında tutan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ve PYD arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Cerablus,Tel Abyad ve Menci bölgelerinde takviye alan örgüt, Kobani'ye 3 koldan saldırı başlattı

İlyas AKENGİN

Türkiye'ye açılan ve insani kooridorun açılacağı sınır kapısını ele geçirmek için 3 gündür var gücüyle savaşan IŞİD'e havadan büyük darbe vuruldu. ABD ve koalisyon uçakları gece boyunca 3 kez IŞİD bataryalarını bombaladı. ABD'nin son günlerde yoğun bombardımana başlaması, Peşmergelerin geçisi için güvenli koridor açmak istediği şeklinde yorumlandı.

IŞİD'in Kuzey bölgesine yönelme gücü kırılınca örgüt bomba yüklü araçlar ile taktik değiştirdi. PYD, bomba yüklü bir aracı imha etti.

TEPEYE PYD BAYRAK DİKTİ

ABD ve koalisyon uçakların önceki gün bombaladığı Tilşeir tepesine yaklaşık 40 IŞİD'çi nin öldüğü öğrenldi. Saldırı sonrası PYD ikinci kez stratejik öeneme sahip tepeyi ele geçirdi. PYD kuvvetleri bir gün önce IŞİD'lilerin namaz kıldığı tepeye kendi flamasını dikti. Çukur ve Tilşeir köylerin ise PYD kontrolüne geçtiği öğrenildi. Yoğun bombardıman altından kaçan IŞİD, öğlen saatlerinde PYD mevzilerine 3 havan topu attı.

 

GAZETECİLER ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Kobanide görev yapan ve aralarında deneyimli savaş muhabirleri Faruk Balıkçı, Namık Durukan, Mahmut Oral, Ahmet Sümbül ve gazetemiz muhabiri İlyas Akengin’de bulunduğu gazeteciler, ölümden dündü. Gazeteciler, IŞID ile YPG arasında sert çatışmalara sahne olan bölgeye gitmek için Yumurtalık köyü yakınlarında sınırı aşıp Kobani’ye geçmek istedi. Gazetecilerin sınır ihlali yaptığını gören askerler, gazetecilerin geçişine izin vermedi. Tam bu sırada, IŞİD gazetecilerin bulunduğu sınırın sıfır noktasına yakın bulunan YPG mevzilerine havan toplarıyla saldırdı. Gazetecilerin bölgeden uzaklaşması ile IŞİD’in attığı havan topları sınıra yakın bölgelere düştü. Bu arada kritik öneme sahip olan Tılşehir tepesini almak için  YPG ve IŞID arasındaki çatışmalar devam ediyor. IŞİD üyeleri dün Tıl Şeer tepesinde namaz kıldıktan sonra koalisyon uçaklarının bombardımanı sırasında yaklaşık 50 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.

kobane-5.jpgkobane-2.jpg

 

ASKER ÇOBANI KÜRTÇE UYARDI...

Savaşın sürdüğü sınırda güvenlik güçleri önlemleri artırdı.2'İnci Hudut Tabur Komutanlığına ait askeri zırhlı araçlar sınır boyunda gün boyu devriye yaptı. Askerler Türkiye sınırına koyunları ile yaklaşan 3 çobanları ve sivil halkı Kürtçe anonslarla 'bölgenin tehlikeli ve askeri yasak olduğu' uyarsını yaptı. Öğlen saatlerinde Suriye plakalı 5 aracın güvenlik noktasını eş zamanlı olarak aşması özerine güvenlik alarmı verildi. Arazide askerlerin peşine veren zırhlı araçlar uyarı ateşi asttı.1 Araç şarampole yuvarlanınca sürücüsü gözaltına alındı. 4 Araç ise arazide izlerini kaybettirip, izinsiz olarak Türkiye topraklarına girdi.    

IŞİD teröründen kaçan binlerce kişi Suruç ve çevresinde ki köylerde ki akrabaları ve boş evlere yerleşti. Suriye sınırının sıfır noktasındaki Boydi Köyüne 30 aile yerleşti. 2 Aile köyün camisine, 9 aile ise eski okula yerleşti. Zor şartlarda ki yaşam savaşında insanlık dramı yaşanıyor.

Gazeteciler ölümden döndü

Bu arada K aralarında Faruk Balıkçı, Namık Durukan, Ahmet Sümbü,  Mahmut Oral ve gazetemizin muhabiri İlyas Akengin’ın da aralarında bulunduğu gazeteciler, IŞID ile YPG arasında sert çatışmalara sahne olan bölgeye gitmek için sınırı aşıp Kobani’ye geçmek istedi. Gazetecilerin sınır ihlali yaptığını gören askerler, gazetecilerin geçişine izin vermedi. Tam bu sırada IŞİD, gazetecilerin bulunduğu sınırın sıfır noktasına yakın bulunan YPG mevzilerine havan toplarıyla saldırdı. Gazetecilerin bölgeden uzaklaşması ile IŞİD’in attığı havan topları sınıra yakın bölgelere düştü. Böylelikle gazeteciler ölümden döndü. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.