Terim’in adı stadyuma verildi

Terim’in adı stadyuma verildi
Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in adı Adana'daki 5 Ocak Stadyumu'na verildi. 1938'den beri hizmet veren stada 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu yazan tabela asıldı.

Yeni tabelanın asılması çalışmasını izleyen Gençlik Hizmetleri ve spor il Müdürü Fazıl Bayram Hadi, muhabirine yaptığı açıklamada, Fatih Terim’in üst düzey futbolu ve milli takımlarda yer alışı, teknik direktörlüğünde ise ülke sınırlarını aşıp, dünya makası olması ve Adana’ya katkılarından dolayı stadyuma  isminin verilmesinin uygun görüldüğü söyledi. Adana valisi H. Avni Coş, Spor Genel Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın bu konuda görüşünü aldıklarını anlatan Hadi, "Mevcut stada ve yeni yapılacak 30 bin kişilik stada '5 Ocak Fatih Terim Stadyumu' adının verilmesi uygun görüldü'' dedi.

Hadi isim değişikliğiyle ilgili valilikten onayı aldıklarını ve konuyu bakanlığa ilettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Bu aşamada da bir gecikmeye mahal vermemek için tabelada değişiklik yaptık. Adanalı ruhuyla Adana'nın bağrından yetişmiş, kentin evladının adının hem mevcut stada hem de yapılacak 30 bin kişilik stadyuma verilmesi bir gururdur. İnsanlar sağken, verdikleri hizmetlerden dolayı anılırsa daha mutlu olacağı düşüncesi içerisindeyim. Herkese hayırlı olsun.''

Stadyum, 1938'den beri hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.