Teşhis edilemeyen hastalık bir aileyi esir aldı

Teşhis edilemeyen hastalık bir aileyi esir aldı
Mardin’in Derik ilçesinde teşhisi konulamayan bir hastalığa yakalanan ve bunun yüzünden 3 gün önce kızlarını kaybeden Ayhan ailesi, hastalıklarına teşhis konulup, tedavi edilmeleri için yetkililere seslendi.

  Mardin’in Derik ilçesi Harmanlı köyünde ikamet eden Ayhan ailesinden anne Pitto (40) ile çocukları Sadiye (16), Gamze (15), Sadettin (13), Dilan (11), Murat (10) ve Niyase (6), 3 ay önce teşhisi henüz konulamayan bir hastalığa yakalandı. Hastalık, 3 gün önce çocuklardan Gamze’nin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bunun üzerine aile tedirgin olmaya başladı. Ailesinin geçimini günlük işlerde çalışarak, sağlamaya çalışan baba Süleyman Ayhan, yetkililere seslenerek, yardım istedi.

  “DİĞER ÇOCUKLARIMI KAYBETMEK İSTEMİYORUM”

  Eşini ve çocuklarını sırasıyla Derik, Kızıltepe, Mardin ve son olarak Diyarbakır Araştırma Hastanesi’ne götürdüğünü belirten Ayhan, bütün branş doktorlarının kendisine, tahlillerin temiz olduğunu ve yapabilecekleri bir şeyin olmadığını söylediğini ifade etti. Ailesindeki  fertlerin hastalıkları yüzünden sürekli ağrı hissettiklerini anlatan Ayhan, “Kilo kaybı çok oluyor. Sadettin Ayhan 13 yaşında ve şuana kadar 14 kilo verdi. Eşim de 15 ile 20 arasında kilo kaybetti. Köyümüz 80 hane var ancak bu hastalık sadece eşim ve 6 çocuğum var. Birini zaten kaybettik.

  O kadar hastaneye gittik ağrı kesici bile vermediler. Hangi kapıyı çaldıysak dışarı çıkarıldık. Devlet büyüklerine sesleniyorum, eşim ve çocuklarımın hastalığına çare bulunsun. Gamze’mi kaybettim, eşimi ve kalan çocuklarımı kaybetmek istemiyorum” dedi.

  “BİRİLERİ BİZE YARDIM ETSİN”

  Anne Pitto Ayhan da hastalıklarının 3 ay önce başladığını belirterek, şunları kaydetti:

  “Belden aşağı sanki ateş içerisindeyiz, sürekli bir yanma var. Ne ayakta kalabiliyoruz ne uyuyabiliyoruz ne de bir şey yiyebiliyoruz. 3 aydır bu haldeyiz. Doktorlar hastalığımızı teşhis edemedi. Bu halde kaldık. Ölümü bekliyoruz. Ölen kızım da aynı şikayeti vardı, onu kaybettik. Hiç olmazsa diğerlerini kaybetmeyelim. Birileri bize yardım elini uzatsın, hastalığımıza bir çare bulsun.”(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.